[:hr]Popodnevnim treningom u Štinjanu momčad Istre 1961 je krenula u pripreme za utakmicu sa Slavenom koja je na rasporedu u nedjelju u Koprivnici. Trener Tot je tako poveo svoju momčad u trening na Fortinu gdje su dečki radili više od sat i pol vremena. Bio je to uobičajeni trening za početak priprema za ligaški susret u kojem je momčad odrađivala vježbe snage, vježbe s loptom i igru na skraćenom prostoru.

Dok je veći dio momčad odrađivao trening u punoj snazi, Mateo Bertoša i Darko Mišić radili su odvojeno pod vodstvom kondicijskog trenera Petrića. Dvojac se polako vraća nakon operacija pa stoga radi po posebnom programu. U punom trenažnom procesu je bio i Valentino Stepčić. Trener Tot je naime na pressici nakon utakmice s Hajdukom najavio kako više ne računa na Labinjana, ali neovisno o tome će Step nastaviti trenirati s momčadi do okončanja sezone.

Momčad će do polaska u Koprivnicu trenirati jednom dnevno, a na put će krenuti u subotu.[:us]With the afternoon training in Štinjan, the Istra 1961 players began preparing for their next match against Slaven Belupo. Coach Marijo Tot prepared a one and a half hour training session that included many physical exercises as well as playing with the ball.

While most of the team trained at their usual high tempo, Mateo Bertoša and Darko Mišić, who are rehabbing after surgery, had a slightly easier training session lead by conditioning coach Miro Petrić.

The team will train once a day, and will travel to Koprivnica on Saturday. The match against Slaven is scheduled for Sunday at 5pm.[:]