[:hr]Zeleno-žuti ispustili bod na Drosini, Kvržić za minimalnu pobjedu Rijeke

Tek što se krenulo s centra Rijeka je imala priliku povesti preko Acostyja koji je nakon samo tridesetak sekundi pogodio vratnicu. Za Zeleno-žute najopasniji je u izjednačenih prvih 45 minuta bio Pavić koji je u 21. minuti pucao s lijeve strane, Sluga je obranio i loptu odbio do Vojnovića kojemu je Riječki vratar uspio pravovremeno ući u udarac. Opasno je bilo i u 34. minuti kada je lopta iz kornera pala pred golom Rijeke, ali nitko nije uspio iskoristiti pruženu priliku.

U nastavku susreta i dalje borbena utakmica, ali je gostujuća momčad ipak bila ta koja je iskoristila terensku inicijativu i češće prijetila protivniku nego što je to bio slučaj za Zeleno-žute. Bilježe se tako polu prilike Hebera i Acostyja u 53. i 61. minuti te dobre intervencije Iveše u 68. i 69. minuti. Ipak, bila je to tek uvertira u pet minuta Rijeke koja je prvo itekako opasno zaprijetila preko Acostyja koji je u 75. minuti glavom promašio prazan gol da bi zatim Kvržić podužu akciju Rijeke pred golom Istre kapitalizirao pogotkom.

Zeleno-žuti su uzaludno cijelo poluvrijeme pokušavali probiti čvrsti i organizirani blok gostiju koji su relativno lako otklanjali eventualne opasnosti Puležana. Možda je i najbliži pogotku bio Jakić u 83. minuti kada se činilo da će iskoristiti odličnu dubinsku loptu, ali je ipak Escoval uspio izbiti djelić sekunde prije nego što je na nju stigao naš veznjak.
Sudac: Bruno Marić (Daruvar). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Davor Kožarec (Domaslovec)
Strijelac: 0:1 Kvržić (77′)

Istra 1961: Iveša, Matas, Jovičić, Prce, Pavić, Jakić, Halilović, Bady (od 82. Prelčec), Vojnović (od 73. Antunović), Matei, Roce.

Rijeka: Sluga, Punčec, Escoval, Zuta, Heber (od 90. Črnic), Acosty, Grahovac, Čolak (od 70. Kvržić), Puljić, Raspopović, Capan.[:]