[:hr]Nedjeljno 24. kolo MaxTv Prve lige nogometašima Istre 1961 donosi zahtjevnu provjeru, gostovanje kod Cibalije. Dečki su tijekom tjedna odradili vrlo dobru pripremu za utakmicu i analizu protivničke momčadi s kojom će itekako spremni krenuti u nadmetanje za bodove. Domaćem sastavu, koji drži posljednje mjesto na ljestvici, nasušno trebaju bodovi pa se stoga može očekivati da će napasti od prve minute. S druge strane Zeleno-žuti traže tri važna boda za zadržavanje ili eventualno priključenje Slavenu na petom mjestu.

Zeleno-žuti su u prvom djelu sezone kod Cibalije odigrali 1:1, a jedini gol za Istru je zabio Solomon. Nadigrali su u toj utakmici naši dečki Vinkovčane, a ujedno nisu iskoristili kazneni udarac preko Marija Lucija. U nastavku prvenstva na Drosini Zeleno-žuti su u uzbudljivoj utakmici slavili s 3:2 uz pobjednički gol Gržana na samom kraju utakmice.

Očekujemo agresivnog domaćina koji će protiv nas tražiti prvi trobod u proljetnom djelu sezone. Rekao je trener Istre 1961 Marijo Tot o nedjeljnoj utakmici i nastavio. – U Vinkovcima ćemo igrati zahtjevnu utakmicu. Cibalia je u prva tri proljetna kola zaslužila minimalno četiri boda, a osvojila je samo jedan. Svi spominju da im je ova utakmica zadnji vlak za održavanje priključka, ali mislim da će im i nakon ove i sljedeća utakmica biti “posljednji vlak”. Kako bilo, mi u Vinkovce idemo s jasnim planovima i ambicijama, igramo dobro i nemamo razloga bojati se domaćina. Zato me samo tri boda zanimaju.

Trener Tot je najavio kako će doći do promjena na stoperskim pozicijama i kako će u prvu sastavu ući Gojković, ali nije otkrio tko će na klupu, Žižić ili Mitrevski. Osim toga, Tot se kratko osvrnuo i na momčad Cibalije. – Prije svega bih apostrofirao Muženjaka, ali i desnog beka Žderića. Imaju četiri, pet pristojnih igrača i izvrsnog golmana koji im međutim neće biti presudan za ovu utakmicu. Zaključio je Tot.

Utakmicu s Cibalijom sudit će Dalibor Mlakar, a pomagat će mu Ivica Modrić i Igor Krmar.[:us]Sunday’s 24th round of MaxTv first league games will see Istra 1961’s football players in a demanding away match against Cibalia. The boys prepared well, and analyzed the upcoming match during the week. They look forward to a earning a win and an important three-points to catch up to Slaven in fifth place.

We expect an aggressive host who is hoping for their first win in the second part of the season,” said Coach Tot about Sunday’s game. “We will have a demanding match against Cibalia. In the first three spring games we should have earned a minimum of four points, but only got one. We’re going to Vinkovci with clear plans and ambitions. We’re playing well, and we have no reason to fear our host. So that’s why I am only interested in getting the three points.“[:]