[:hr]Pred nogometašima Istre 1961 je nova ligaška provjera, a nastavak pozitivnog niza dečki će tražiti u Osijeku gdje će igrati u sklopu 11. kola Prve lige. Nažalost, morat će nastupati u krnjem sastavu zbog izostanka Tome Kitanovskog zbog tri žuta kartona i Aljoše Vojnovića koji ne smije nastupati protiv Osijeka, dok su i dalje van stroja Goral i Prelčec.

Momčad je na put krenula u subotu ujutro, a u Slavoniji je odradila jedan trening. – Ovaj tjedan je bilo lakše pripremati se za utakmicu jer se nakon dobre predstave protiv Dinama atmosfera dosta poboljšala. Sada na žalost imamo problema s kadrom jer se Gotal i Prelčec nisu još vratili u konkurenciju za ekipu, Kitanovski ima kartone, Maružin je ozlijeđen, a Vojnović ne može igrati. Bez obzira na sve mislim da možemo sastaviti dobru ekipu u kojoj neće biti puno promjena u odnosu na zadnju utakmicu. Nadam se da možemo ponoviti dobar nastup, bez oscilacija kao na utakmici s Rudešom. Rekao je trener Darko Raić-Sudar i nadodao. – Činjenica je da Osijek ima problema s ekipama koje se zatvore, kada moraju napadati, a to se već pokazalo kroz prvenstvo. Zadnji smo i zato svaku utakmicu moramo gledati kao priliku za osvajanje bodova i tako se trebamo pripremati. Siguran sam da možemo odigrati dobru utakmicu.

Trener je najavio kako neće mijenjati sustav igre, a niti strategiju pa se stoga može očekivati nešto zatvorenija Istra 1961 koja će priliku tražiti iz brze tranzicije i kontra napada. – Morat ćemo naći zamjenu za Vojnovića, dok će Mitrevski zaigrati nešto defenzivniju poziciju, slično kao i protiv Dinama jer se pokazalo da Risto može jako dobro odigrati tu poziciju.

Trener je nekoliko riječi rekao i o sljedećem protivniku svoje momčadi. – Osijek je pokazao kroz Europu i kroz utakmice s Dinamom, Rijekom i Hajdukom da mogu napraviti rezultat, a to su bile utakmice u kojima su bili u nešto podređenijem položaju. U drugim utakmicama gdje su morali igrati drugačije i gdje su morali napasti su imali problema. Je li to stvar pristupa ne znam, ali oni su kiksali u dosta utakmica. Mislim da još nisu spremni uključiti se u borbu za prvo mjesto, ali da imaju kvalitetu, to sigurno. Dodatno su se pojačali, ali realnost i klupske ambicije su nešto sasvim drugo. Kaže trener.

Nekoliko je riječi o utakmici rekao i Reagy Ofosu, krilni napadač koji je u više navrata pokazao koliko može biti opasan za protivničke momčadi. – U svakoj utakmici cijela momčad pokušava odigrati što bolje, a protiv Dinama mislim da smo pokazali da ako smo zajedno i ako se borimo možemo do bodova i protiv jakih ekipa. Isto to ćemo pokušati napraviti i protiv Osijeka. Kaže Reagy koji je prokomentirao činjenicu da je dio najneefikasnijeg napada u ligi. – Znamo kakva je situacija i mogu reći da svaki igrač koji igra u napadu na svakom treningu i na svakoj utakmici pokušava biti što bolji i zabiti što više. Ne znam gdje je točno problem, a sve što mogu reći je da ćemo se mi nastaviti truditi. Možda smo u ovom trenutku malo psihološki u slabijem položaju, ali mi se ne predajemo i nastavimo li ovako vjerujem da će golovi doći.

Utakmica je na rasporedu danas u Osijek u 17:00 sati, a sudit će sudačka trojka iz Splita: Strukan, Pepur i Radić.[:]