[:hr]Nakon lijepog remija i osvojenog boda u regionalnom derbiju, Zeleno-žuti su misli u potpunosti okrenuli prema novom prvoligaškom gostovanju. Momčad je već u utorak krenula u Zagreb gdje će danas s početkom u 16:00 sati u Kranjčevićevoj igrati protiv Lokomotive. Jedan je to od dva konkurenta Zeleno-žutih koji uz Slaven nastoje sezonu završiti na petoj poziciji na ljestvici. Upravo je Slaven u utorak popodne u Koprivnici protiv Dinama prekinuo niz od devet utakmica bez pobjede i s prvim proljetnim trobodom preuzeo mjesto pulskom prvoligašu.

Zeleno-žuti su posljednji put slavili nad Lokomotivom u Zagrebu prije dvije godine, a od tada su u tri utakmice upisali tri poraza uz gol razliku 11:4 u korist Zagrepčana. Neugodna tradicija koju će naš dečki nastojati prekinuti pozitivnim rezultatom. Pobjeda bi pak Zeleno-žutima opet donijela prednost nad Slavenom od dva boda, ali bi povećala i prednost nad zagrebačkim sastavom na velikih šest. – Teška utakmica je ispred nas zato što znamo da je Lokomotiva dobra momčad. Mlada su ekipa koja oscilira, to je normalno, ali imaju kvalitetu pa smo ih na Drosini morali “prebiti” da ih pobijedimo. Obje ekipe teže petom mjestu te nas oni pobjedom mogu sustići. Mi s druge strane moramo napraviti sve da ne izgubimo utakmicu. Rekao je trener Tot o današnjoj utakmici i nadodao. – Mi idemo na pobjedu kao i svaki put, a sada je na meni da nakon emocionalnog pražnjena na utakmici s Rijekom psihološki pripremim momčad.

U zadnjih par utakmica nije bilo Šunjića i Majera i kada ih nema to je jedna sasvim druga momčad. Što se naše momčadi tiče, neće biti Pavića zbog kartona pa će ga zamijeniti Tome Kitanovski. Još je upitan i Goran Roce kojeg će, ako ne bude mogao, zamijeniti Nikola Prelčec. Riječi su trenera Tota.

Utakmica s Lokomotivom se igra u Kranjčevićevoj s početkom u 16 sati, a sudi Jurica Mihalj.[:]