[:hr]Polako se bliži kraju još jedan radni tjedan za nogometaše Istre 1961. Dečki su unatoč svim nagomilanim problemima i velikoj neizvjesnosti oko budućnosti kluba profesionalno odradili svoj dio posla, a do završetka tjedna ostao je još jedan, najvažniji čin, utakmica 16. kola protiv splitskog Hajduka. Srećom, trener Darko Raić-Sudar nema problema sa slaganjem momčadi pošto osim Gojkovića nema ozlijeđenih ni kartoniranih. – U zadnje vrijeme se na žalost najmanje priča o nogometu. Do sada smo nekako uspjeli koncentrirati na utakmice i nadam se da ćemo u tome i uspjeti protiv Hajduka. Siguran sam da će utakmica biti teška jer Hajduk ima kvalitetu, neovisno o problemima koje su imali u zadnje vrijeme. Međutim mi smo u zadnje vrijeme odigrali dosta dobrih utakmica i zato se imamo čemu nadati.

– Dolazi nam Hajduk koji ima svoje probleme, nogometne, vezane za rezultat. Volio bih da se trener nije promijenio jer smo već znali kako Hajduk igra i kako mu se suprotstaviti. Mi znamo način rada trenera Kopića, ali je pitanje što će on promijeniti u tjedan dana. Teško mi je pripremiti utakmicu jer ne znam što planira, ali bez obzira na Hajduk mi igramo doma i moramo gledati kako dati gol. Kaže pulski strateg i nadodaje. – Kopić je u Slavenu igrao formaciju 3-4-3, ali kratko je on u Hajduku i pitanje je hoće li tako brzo uspjeti prenijeti svoje ideje na momčad. Sigurno je da će igrati presing po cijelom terenu jer je to njegova filozofija pa se zato moramo pripremiti na to.

Trener je nekoliko riječi rekao i o svojoj momčadi i planovima kako se suprotstaviti Hajduku. – Za sada još moram vidjeti hoćemo li igrati u obrani s tri ili četiri igrača, a vjerojatno će započeti ekipa koja je igrala u Vinkovcima u ligaaškom susretu s Cibalijom. Zaključio je Raić-Sudar, a njemu i našim dečkima želimo puno sreće i dobru utakmicu.

Susret s Hajdukom počinje u 18:00 sati, a sude Pajača iz Zeline, Crnčić iz Vrbovca i Zobenica iz Velike Gorice.[:]