[:hr]Pripreme za utakmicu sa Slavenom su gotove te je još jedna utakmica pred nama. Naši dečki će dvoboj protiv koprivničkog sastava dočekati u dobroj atmosferi, neovisno o prošlotjednom neugodnom porazu od Hajduka na Poljudu. Zeleno-žuti su se tijekom tjedna marljivo spremali za novi ligaški dvoboj koji na Drosinu donosi petoplasiranu momčad prvenstva. Istra 1961 za Slavenom zaostaje pet bodova pa je jasno kako ova utakmica ima itekako veliku težinu. Osim što bi se pobjedom brzo zaboravila utakmica u Splitu, tri boda dovela smanjila bi zaostatak za petom momčadi prvenstva na samo dva koraka.

U utakmicu od izuzetne važnosti za Istru 1961 trener Tot ulazi bez ozlijeđenih Bertoše, Stepčića i Hadžića, ali se u kadar vraćaju Mitrevski koji se u potpunosti oporavio i Gržan koji je odradio kaznu od tri žuta kartona. – Ispred nas je dosta teška utakmica koja se igra protiv ekipe koja također gaji jedan tehnički dopadljiv nogomet kakvog i mi želimo igrati. Bit će to jedna zahtjevna utakmica, kako mentalno, tako i fizički zbog teškog terena. Međutim, naša želja je uzeti sva tri boda, ali za to u tako zahtjevnoj utakmici naši igrači moraju biti u najboljem mogućem izdanju. Rekao je trener Tot i nadodao. – Imamo problema s realizacijom, ali ne s igrom. Međutim, nogomet se igra za golove, a ne za umjetnički dojam. Realizacija je naš gorući problem i nadam se da ćemo to što prije riješiti. Mislim da će utakmica biti nadigravanje dvije dobre ekipe, ali mi se nadamo da ćemo biti bolji i pobijediti. Zaključio je trener.

Glavni sudac utakmice bit će Ivan Vučković iz Zagreba, a pomagat će mu Krunoslav Ambrinac i Dražen Mandir, obojica iz Zagreba.[:us]Preparations for the game against Slaven Belupo are complete, and our players are feeling positive about tonight’s game despite last week’s unfortunate loss to Hajduk at Poljud. The Greens and Yellows spent the week preparing for this league match, which will bring the 5th place team to Drosina. Istra 1961 is 5 points behind Slaven, which makes this game tonight very important. With a win tonight, last week’s loss could be forgotten, and the three points gained would close the gap between NK Istra 1961 and 5th place Slaven.

This game will be played without Bertosa, Stepcic, and Hadzic who are all injured, but Coach Tot will have Grzan and Mitrevski back in the lineup. Coach Tot spoke of the game tonight saying, “In front of us is a hard game, which will be played against a tactically good team. It will be a mentally and physically demanding game. However, we hope to get three points, and in order to get it, our players will need to play really well and be focused.” He added, “ We have a problem with finishing opportunities, but not with the game itself. However, soccer games are won by scoring goals, not by being technically flashy. I think that this game will be close because both teams are good, and we hope we will win.”
The center referee of this game will be Ivan Vučkovic from Zagreb, while Krunoslav Ambrinac and Drazen Mandir (both from Zagreb) will be the assistant referees.[:]