[:hr]Pred nogometašima Istre 1961 je nova ligaška provjera u kojoj će snage odmjeriti protiv posljednjeplasiranog Rudeša. U posljednju utakmicu trećeg kruga prvoligaškog natjecanja Zeleno-žuti će ući najjačem sastavu, a nedostaje tek Antunović.

– Teška utakmica je pred nama i dobro znamo što nam pozitivan rezultat donosi. Međutim, neovisno o tome što se dogodi nema mjesta za paniku. Ima do kraja pre više utakmica i bodova tako da smatram da nismo sigurni ni u slučaju pobjede, ali niti u drami u slučaju poraza. Rekao je Aljoša Vojnović, kapetan pulske momčadi te se osvrnuo na momčad Zagrepčana. – Rudeš ima manje bodova u odnosu na svoju kvalitetu i zato smatram da će biti teška utakmica. Moram istaknuti da imam izuzetno veliki respekt prema Mariju Budimiru kojeg godinama poznajem kao dobrog igrača i dečka i mislim da je on ove sezone jedan od boljih napadača u ligi. Uspijemo li ga primiriti šanse za pozitivnim rezultatom će nam sigurno biti veće.

Aljo se s par riječi osvrnuo i na svoju momčad. – Žao nam je što na prošloj utakmici nismo uspjeli napraviti nešto više napraviti. Čak je bilo povišenih tonova u svlačionici, a mislim da je to dobro jer se neke stvari moraju reći na vrijeme. Opuštanja jednostavno ne smije biti jer ovo moramo do kraja izgurati na najbolji mogući način. Uz širinu kadra koja je sasvim solidna moramo pokušati doći do pozitivnog rezultata. Zaključio je Vojnović.

Utakmica je na rasporedu u 18:00 sati, a sudi Bebek iz Rijeke.[:]