[:hr]Pred nogometašima Istre 1961 je iznimno važno gostovanje kod Cibalije. Iako su svi složni kako ishod ove utakmice sigurno neće odlučiti o ostanku u ligi ili ispadanju, ona će zasigurno itekako usmjeriti sudbinu trenutno dva posljednjeplasirana prvoligaša.

Utakmica je na rasporedu u 19:00 sati, a s nekoliko riječi ju je najavio Andrea Ottochian, naš krilni napadač koji je ujedno i bivši član vinkovačke momčadi. Obje ekipe u susret ulaze nakon šokantnih poraza, a prema riječima našeg Rovinježa, veći je šok doživjela Cibalija koja je u sudačkoj nadoknadi od vodstva 2:1 uspjela izgubiti 3:2. – Mislim da je Cibaliji bio puno veći šok jer su oni ipak imali tri boda u rukama, ali su primili dva pogotka u nadoknadi. Znamo kako je to jer smo i mi protiv Rudeša dobili dva pogotka pred kraj utakmice, a iako je minutaža bila nešto drugačija tada smo se puno gore osjećali nego primjerice sada protiv Intera. Kako god šok od poraza je zasigurno za njima i smatram da će protiv nas sigurno biti na maksimumu jer moraju popraviti situaciju u kojoj se nalaze. Rekao je Ottochian koji smatra da je Istra 1961 u prednosti u ovoj utakmici. – Naša prednost je što za razliku od Cibalije mi ne moramo juriti po pobjedu, a ako stvari ne krenu najbolje publika u Vinkovcima već nakon 20 minuta počinje stvarati pritisak na igrače. Oni su dosta mlada ekipa i to će nam sigurno isto ići u korist, a uz to su svoje bolje utakmice odigrali u gostima. Može ih se obeshrabriti oduzimanjem kontrole igre i to bi sigurno negativno utjecalo na njih, pogotovo što su mlada momčad.

Više igrača koji trenutno nastupa u zeleno-žutom dresu je nekada branio boje vinkovačke momčadi pa stoga jako dobro zna što ih očekuje u subotu. – Čuljak je igrao u Cibaliji skoro cijeli život, Zgrablić je bio pet godina, Kerić je isto igrao tamo tako da znamo što nas čeka. Vjerujem da će oni jurnuti po pobjedu od prve minute jer su im tri boda prioritet, a i htjet će se iskupiti zbog poraza kod Rudeša. Kaže Otto i nadodaje. – Postoji realna mogućnost da budemo deveti i da igramo kvalifikacije, ali nam je i osma pozicija itekako uhvatljiva. Međutim, mislim da još nije vrijeme za razmišljati o tome već se treba koncentrirati na ove četiri utakmice do kraja sezone i ići utakmicu po utakmicu. Zaključio je Ottochian.

Sudi Fran Jović iz Zagreba s pomoćnicima Modrićem i Krmarom.[:]