[:hr]Nogometaši Istre 1961 su novi radni tjedan započeli jutarnjim treningom na zaleđenom pomoćnom igralištu pulske Drosine. Prema uobičajenom ritmu priprema, prvih par dana su odrađena u znaku testiranja u suradnji s Nike akademijom iz Velike Britanije. Craig Turner, stručnjak iz Nikea je tri dana proveo u Puli u kojima je odradio razna testiranja izdržljivosti, brzine i agilnosti, a završo današnjim Yoyo testom.

Trener Tot na raspolaganju trenutno ima veliki broj igrača, čak 29, dok se broj čuvara mreže popeo na pet. Dakako, radi se o velikom broju igrača koji su stigli na probu i koji će se u Puli zadržati do odlaska na drugi dio priprema u Ameriku 23. siječnja. Na pripremama su tako uz poznata stara lica i juniori Ivor Ljubanović, Elvis Trešnjić, Viktor Marić, Vladimir Burić, Saša Urošević te naš bivši junior Sebastian Jokić. Njima su se pridružila petorica igrača iz Amerike, odnosno dva vratara Bryan Sylvester i Kyle Jackson te igrači Nazmi Albadavvi, Mason Robertson i Macario Hing Glover.

Na probu su pak stigla petorica igrača, Luka Mihaljević, Antonio Pavić, Špiro Peričić, Ante Blažević i Vladimir Kremenović. Mihaljević je dobro poznato lice u Istri 1961, lijevi bek koji je bio član druge ekipe Zeleno-žutih. Antonio Pavić, lijevi bek rođen 18.11.1994. u Frankfurtu na Majni, prošao je školu nogometa Osijeka gdje je igrao do 2015. kada je prošao u redove slovenskog prvoligaša Kopra. Splićanin Špiro Peričić rođen je 8.10.1993. i igra na poziciji stopera. Nakon Hajdukove škole nogometa preselio je u Slaven Belupo, a posljednju polusezonu je odigrao značajniju ulogu u dobroj polusezoni drugoligaša Dugopolja.

Ante Blažević, rođen 5.5.1996. također je prošao školu nogometa Hajduka nakon koje je dvije godine proveo u belgijskom Oostendeu. Ante je desno krilo koje je prošlu polusezonu većim djelom trenirao individualno. Trenutno najmlađi igrač na probi je Vladimir Kremenović, Banjalučanin i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine igrao je u Borcu iz rodnog grada te u Vojvodini iz Novog Sada. Igra na poziciji napadača, a rođen je 17.1.1997.

Od igrača koji su zeleno-žuti dres nosili prvi dio sezone nema Jamilu Collinsa, dok Trojak i Hong treniraju odvojeno. Kenan Hadžić je pak krenuo s pripremama, ali je ubrzo morao van treninga zbog problema sa stopalom. U Pulu se vratio i Josip Vuković koji je prvi dio sezone u Split liječio ozljedu trbušnog zida.

Dečki će ostatak dana biti slobodna, a s treninzima nastavljaju u utorak ujutro.[:]