[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u ponedjeljak navečer odigrali sjajnu utakmicu u Splitu na Parku mladeži. Dečki su pokazali iznimnu želju, jako se trudili i u potpunosti izdominirali momčad koja ima pretenzije ući u kvalifikacije za Europsku ligu. Iako su gotovo cijelu utakmicu bili u rezultatskom zaostatku zbog penala domaćih nogometaša, silan trud se na kraju isplatio te su dečki nagrađeni osvajanjem boda u posljednjim trenucima utakmice.

Kako se utakmica igrala u kasnijem terminu bus sa Zeleno-žutima je u Pulu stigao usred noći. Trener Panadić je tako odlučio nagraditi svoje dečke i dati im slobodan dan kako bi se dobro odmorili i svježi krenuli u pripreme za derbi s Rijekom.

Prema planu rada, dečki će ovaj tjedan trenirati jednom dnevno. Prvi trening je tako na rasporedu u srijedu u 15 sati, dok će se u četvrtak i petak trenirati u 10:00.[:us]Footballers Istra 1961 on Monday night played a great game in Split at the Park mladeži stadium. The boys showed an extraordinary desire for winning, they tried really hard and dominated on a team that has aspirations to qualify for the Europa League. Even if they was one goal behind almost the entire game, the great effort they made eventually were rewarded by scoring a late goal worth one point.

Since the game was played at a later time, the bus with Green and Yellows arrived to Pula in the middle of the night, coach Panadić decided to reward his boys and gave them the day off to rest and freshen their minds for the Saturday derby with Rijeka.

According to the work plan, the guys will train once a day. The first training is scheduled on Wednesday at 15 hours, while on Thursday and Friday to training will occur at 10:00 hours.[:]