[:hr]Nakon puno problema s ozljedom u prvom djelu sezone, Josip Vuković se uspješno vratio u momčad, odradio dobre pripreme u ustalio se u udarnom sastavu Zeleno-žutih. U drugom djelu sezone ima maksimalnu minutažu, a u 270 minuta je upisao i asistenciju za gol Repića na utakmici protiv Intera.

Porazgovarali smo s Josipom koji nam je rekao svoja razmišljanja o utakmici sa Zagrebom i susretu protiv Dinama. – Po meni je rezultat protiv Zagreba realan, ali kada pogledamo da su pred kraj utakmice imali penal kojeg su promašili, mislim da možemo biti sretni što smo osvojili taj bod. U drugom poluvremenu smo imali nekoliko prilika koje nismo iskoristili i nadam se da će u sljedećim utakmicama biti bolje. Uz to je teren bio stvarno težak i uopće nismo mogli igrati onako kako smo uvježbavali i kako smo radili prije utakmice.

Treća utakmica, treće slabo prvo i treće dobro drugo poluvrijeme. – Mislim da dobra druga poluvremena pokazuju da smo fizički spremni, da možemo biti kompaktni i da možemo izdržati utakmicu odigrati u dobrom ritmu. Razlog slabijih prvih poluvremena ne znam, možda pad koncentracije, možda protivnici ulaze u utakmice nabrijaniji i agresivniji pa se mi nekako povučemo. U svlačionici dosta pričamo o tome i pokušavamo bolje ulaziti u utakmice da bude kakav-takav sklad između poluvremena.

Dečki su u subotu imali dan za odmor, a u trening su se vratili u nedjelju. – Imali smo dan i pol odmora, uspjeli smo se odmoriti i spremni dočekujemo pripremu za utakmicu s Dinamom. Što očekivati od te utakmice? Mi ćemo kao i uvijek dati sve od sebe te ćemo uz pomoć publike pokušati ostvariti pozitivan rezultat. Isto kao i kada smo na Drosini odigrali 1:1 ili na Maksimiru kada smo bili u egalu cijelu utakmicu i nesretno dobili gol pred kraj susreta. Pokazali smo u te dvije utakmice da možemo igrati protiv njih i nadam se da ćemo i ovaj put do ponoviti. Rekao je Vuković i za kraj nadodao par riječi o svom novom suigrači, Argentincu Vareli koji je prvijencem donio bod svojoj momčadi. – Na prvom treningu sam odmah vidio da momak zna igrati. Ne čeka puno kada ima loptu nego odmah puca po golu. Isto je napravio protiv Zagreba, pucao i zabio.[:]