[:hr]Odličnu utakmicu su Zeleno-žuti odigrali u Splitu. Od prve minute su preuzeli terensku inicijativu i posjed lopte, bili bolja momčad na terenu, opasnije i s više prilika. Međutim, rano primljeni pogodak iz dvojbenog penala bio je dovoljan domaćinu zadrži vodstvo sve do samog kraja utakmice kada je Gržan uspio izjednačiti. Zeleno-žuti su osvojili novi bod, ali su iz ove utakmice zaslužili više.

Split je u utakmicu krenuo silovito i zaprijetio preko Arroya već u 15. sekundi utakmice. Mogli su dečki već tada vidjeti kako će glavnina opasnosti iz splitskih redova dolaziti preko brzonogog panamskog napadača. Iako su protivnici prvi zaprijetili, Zeleno-žuti se nisu dali omesti već su svojom igrom krenuli po rani gol. Probali su tako udarcima prijetiti Gojković i Vuković, ali bez učinka. U trenutku kada ja Istra vršila pritisak na gol Splita brza kontra Arroya rezultirala je kaznenim udarcem za domaće. Napadač Splita pobjegao je Gojkoviću koji ga je jedva taknuo, ali je sudac ipak pokazao na bijelu točku. Petar Mišić je bio taj koji je doveo svoju momčad u rano vodstvo.

Zeleno-žuti se unatoč još jedne utakmice u kojoj su primili rani gol nisu raspali, već su lijepom i kombinatornom igrom zagospodarili terenom, preuzeli inicijativu i posjed lopte. Poluprilike, udarci iz daljine i opasne situacije ispred gola Zagorca nizale su se gotovo stalno. Dečki su dobro stvarali višak prostora u sredini, ali su bili opasni i po bokovima gdje su Jurkić, Mišić i Gržan stvarali nemale probleme obrani domaćih. Iz daljine je u nekoliko navrata pucao Zlomislić, ali neprecizno. Nešto precizniji su bili Vuković i Varela koji su opasno prijetili, ali je Zagorac dobrim intervencijama spašavao svoj gol.

U nastavku susreta, barem u prvih desetak minuta, nije bilo promjena u odnosu snaga na terenu. Zeleno-žuti su i dalje bili ti koji su vodili glavnu riječ, ali i dalje nisu uspijevali konkretnije zaprijetiti. Splićani su se pomalo probudili oko 60. minute kada je Bagarić opasno zaprijetio, ali bez učinka. U 63. minuti je isključujući drugi žuti karton dobio Blagojević zbog starta na Đuriću, a od tada su Zeleno-žuti gotovo stalno imali loptu u nogama. Međutim, domaći su se povukli u svoju polovicu, zgusnuli linije i tako ostavili vrlo malo prostora pred Zagorcem. Iako su se igrači Istre silno trudili, teško su dolazili u prilike.

Ipak, sav trud je na kraju nagrađen kada je Jurkić u drugoj minuti sudačke nadoknade ubacio pred Zagorca gdje se Gržan najbolje snašao i pospremio loptu u mrežu.[:]