[:hr]Visokim porazom završila je nedjeljna utakmica s Hajdukom za Zeleno-žute. I na drugom ovosezonskom gostovanju dečki nisu bili na pravoj razini, kako u obrani, tako i u napadu. Bezopasni prema naprijed, Zeleno-žuti nisu uspjeli konkretnije zaprijetiti Hajdukovim vratima te su napadi Puležana završavali na 30-ak metara od gola Splićana. Obrana je međutim vrlo dobro funkcionirala do samog kraja prvog poluvremena kada je Jurkić skrivio penal kojeg je iskoristio Ohandza. Čini se da je upravo taj kazneni udarac uvelike razbio samopouzdanje Zeleno-žutih koji su do kraja utakmice dobili još tri gola.

Igrači Istre 1961 su od prve minute stali vrlo čvrsto i agresivno, koncentrirano nazad, a strpljivo prema naprijed. Iako je u uvodnom djelu susreta posjed lopte uvelike bio na strani domaćih, nogometaši Istre 1961 su vrlo dobro kontrolirali igru te nisu dopuštali Hajdukovcima da ugroze gol Iveše. Bilježe se tako tek dva vrlo neprecizna pokušaja domaćih. S druge strane su igrači Istre 1961 u nekoliko navrata brzo i opasno stigli do Kalinića, ali udarci Rocea i zadnji pas Collinsa nisu bili precizni.

Prva prijetnja pred Ivešom se pak dogodila u 28. minuti i plod je vjetra koji je prevario vratara Istre i loptu skrenuo na glavu Ohandze. Srećom po Zeleno-žute, napadač Hajduka nije uspio iskoristiti priliku. Sama činjenica da je prvi udarac u okvir gola Istre upućen tek u 33. minuti govori kako su dečki odrađivali dosta dobar posao. Osim tog atraktivnog, ali neučinkovitog udarca Ercega, Hajdukovci su ostali bez prave prilike sve do kraja prvog poluvremena. Igrala se 42. minuta kada je Jurkić pomalo nepotrebno u svom kaznenom prostoru srušio protivnika, a s bijele točke je precizan bio Ohandza. Jedini konkretniji i obećavajući pokušaj Istre u prvom poluvremenu bio je onaj Rocea koji je iz neloše pozicije pucao u blok.

Nastavak susreta nije donio puno dobrog nogometašima Istre 1961 koji su i dalje većinom branili svoj gol, a uz to su još i teže dolazili do gola suparnika. Hajdukovci su odmah zaprijetili, već nakon 20 sekundi igre i u takvom ritmu nastavili do kraja utakmice. Pokušaj Maganta u 53. minuti bio je uvod u 20 teških minuta za Istru koja je u tom razdoblju dobila tri gola i igrački se raspala.

Domaći su vodstvo povećali u 60. minuti kada je Maganto proigrao Ercega iza leđa Zeleno-žutih, a igrač Hajduka je, čini se iz zaleđa, prevario Ivešu i zabio za 2:0. U 69. minuti je Tudor petom zabio za 3:0, dok je u 78. minuti Žižić poslao loptu iza leđa Iveše. Slaba večer Istre na Poljudu završila je s četiri gola u mreži Iveše i bez udarca na gol Kalinića.[:]