[:hr]Nakon dva primljena pogotka u 14 minuta, od toga jednog nakon velike pogreške Ivušića, teško je bilo za očekivati da će Zeleno-žuti izbjeći poraz. Dečki su se brzo oporavili od prvog gola kojeg je u petoj minuti zabio Erceg, ali su ipak pali nakon drugog gola u 14. minuti. U drugom poluvremenu su Zeleno-žuti odigrali puno bolje, u prvih 20-ak minuta drugog djela su uspjeli preuzeti inicijativu domaćima, ali bolju igru nisu uspjeli konkretizirati pogotkom. Hajdukovci su pak do novog naleta i još dva pogotka stigli u smiraju utakmice kada su zabili Said i Futacs. Pre visoki poraz Istre po prikazanoj igri, ali i pre malo za bilo koji drugi ishod.

Trener Tot je na teren poslao najavljenu postavu. U posljednjoj liniji su tako ostali Miloš, Žižić, Gojković i Pavić, a ista je ostala i vezna linija gdje su zaigrali Puclin i Paracki. Jedina promjena se dogodila u ofenzivnoj liniji gdje je umjesto kartoniranog Gržana zaigrao Prelčec.

Hladan tuš za Puležane stigao je već u petoj minuti. Žižić je pod pritiskom vratio loptu Ivušiću koji je umjesto ispucavanja krenuo u dribling Ercega, a igrač Hajduka mu je oteo loptu i zabio za 1:0. Zeleno-žuti se brzo oporavili od primljenog pogotka te su krenuli po izjednačenje. Dečki su neko vrijeme dobro stajali na terenu, ali je uskoro uslijedio novi šok. Pavić je u 14. minuti ispao i otvorio puno prostora za Vlašića koji se sjurio prema golu Zeleno-žutih i preciznim udarcem matirao nemoćnog Ivušića. Istra se nakon drugog gola nije uspjela brzo oporaviti, već su Hajdukovci bili ti koju su zadržali terensku inicijativu i posjed lopte, a usto su nastavili prijetiti. U tim trenucima su naši dečki teško dolazili pred gol protivnika, a do kraja poluvremena su većinom prijetili iz daljine. U 19. minuti je tako probao Puclin, u 38. Paracki, a u 44. Prelčec. Domaći su do kraja prvog poluvremena stvorili jednu priliku preko Juranovića koji je opasnim udarcem prisilio Ivušića na dobru intervenciju.

U nastavku susreta je prva prilika pripala Istri 1961. Iz kornera je ubacio Lucio, nakon odbijanca se lopta našla kod Puclina koji je pucao snažno, ali još jednom u blok domaćih. Zeleno-žuti su u tim trenucima vrlo dobro stajali na terenu te su stalno pokušavali doći do gola Stipice. Pre često su međutim igrači Istre završavali svoje akcije na 20-ak metara od gola domaćih koji su relativno lako riješavali opasnosti pred svojim golom.

Jednu vrlo dobru priliku iz koje se moglo napraviti nešto više imao je Miloš u 53. minuti kada je nakon lijepe akcije na desnoj strani došao gotovo do gola Hajduka, ali je njegovo dodavanje bilo pre slabo. S druge strane su Hajdukovci u prvih 20-ak minuta nastavka napravili vrlo malo, ali čim su se približili Ivušiću su uspjeli zaprijetiti. Igrala se 57. minuta kada je Erceg pucao s desne strane i loptu poslao tik uz drugu stativu. Istra je međutim nastavila napadati i tako stvorila dvije neloše situacije. U 58. minuti je Roce u teškoj poziciji slabo zahvatio loptu nakon vrlo dobrog centaršuta Miloša s desne strane, a dvije minute kasnije je Solomon povukao, pucao iz daljine i poslao loptu pored gola.

Igra se primirila sredinom drugog poluvremena te je pritisak Istre bio sve slabiji, a prilike sve rjeđe. Novi nalet domaćih dogodio se pred kraj utakmice kada su u tri minute uspjeli postići dva pogotka i tako slaviti s visokih 4:0. Do novog pogotka su domaći stigli preko Saida koji je u 88. minuti snažnim udarcem pogodio drugi kut gola Ivušića, dok je konačnih 4:0 postavio Futacs u prvoj minuti sudačke nadoknade udarcem glavom na ubačaj iz kornera.[:]