[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u nedjelju navečer pred oko 1500 gledatelja na Drosini pretrpjeli visoki poraz. Bolji su ovaj put bili nogometaši Dinama koji su slavili s (pre)visokih 4:0 i tako nanijeli Zeleno-žutima prvi poraz na Drosini nakon pet uzastopnih pozitivnih rezultata. Na žalost dečki nisu uspjeli podariti pozitivan rezultat za 26. rođendan kojeg su proslavili Demoni upravo na ovoj utakmici.

Zeleno-žuti su se vrlo dobro držali u prvom poluvremenu, isto tako i još dvadesetak minuta u nastavku, ali su pred kraj utakmice pali što su gosti iskoristili i dvama pogocima dokrajčili Puležane.

U prvih 45. minuta gosti nisu bili pretjerano opasni, a osim pogotka Soudanija u 23. minuti nisu stvorili konkretnije prilike pred Ivešom osim nekoliko bezopasnih pokušaja. Iako su se Zeleno-žuti branili relativno uspješno, prema naprijed nisu bili opasni pa se stoga bilježi tek poništeni pogodak Rocea zbog zaleđa u 20. minuti susreta.

U drugom poluvremenu je važan gol za tijek susreta zabio Olmo u 50. minuti iz penala kojeg je skrivio Matas. Iako su naši dečki borbenom igrom pokušavali probiti gostujuću obranu, to im je uspijevalo rijetko. Najbliže pogotku je tako za Istru 1961 bio Roce u 68. minuti kada je nakon sjajnog prodora i dodavanja Mateija pucao pored gola.

Kako se utakmica bližila kraju, tako su pokušaji gostiju bili sve češći i opasniji, a obrana Istre 1961 sve poroznija. Iskoristili su to Dinamovci koji su u 85. i 91. minuti stvorili dvije brze kontre i zabili preko Fiolića i Gavranovića. Ovaj put na žalost borbenost Zeleno-žutih nije bila dovoljna za više od poraza.


Sudac: Igor Križarić (Čakovec). Pomoćnici: Goran Loparac (Sladojevci) i Vedran Đurak (Sisak).
Strijelci: 0:1 Soudani (23′), 0:2 Olmo (50′), 0:3 Fiolić (86′), 0:4 Gavranović (90’+1′)
Žuti kartoni: Roce, Maksimović, Vojnović, Matas, Čuljak (Istra 1961) Soudani, Ademi, Stojanović (Dinamo)

Istra 1961: Iveša, Matas, Jovičić, Prce, Čuljak, Halilović, Vojnović, Matei, Maksimović (od 55. Bady), Ottochian (od 66. Antunović), Roce (od 79. Kerić).

Dinamo: Livaković, Soudani, Sosa, Doumbia (od 79. Gojak), Ademi, Olmo (od 60. Ćorić), Hajrovic (od 69. Fiolić), Gavranović, Rrahmani, Benković, Stojanović.[:]