[:hr]Nogometaši Istre 1961, točnije oni koji nisu igrali u Splitu, su u utorak popodne u Poreču gostovali kod trećeligaša Jadrana. Rezervama su se priključili i neki juniori koji su dobili priliku protiv solidnog domaćina koji je bio dobar sparing partner za Zeleno-žute.

U jednosmjernoj utakmici su tijekom cijelog susreta bolji bili Puležani koji su uz istaknutu dominaciju stvarali i iskorištavali prilike za gol.

Dečki su odlično ušli u susret i preko Polića došli do ranog gola. Tek što se ušlo u treću minutu je veznjak Zeleno-žutih pucao iz daljine, a lopta je prevarila vratara Jadrana i ušla u mrežu. Nastavila je Istra prijetiti preko Kelmendija i Ljubanovića, ali bez učinka. Prelčec se pak pobrinuo za povećanje vodstva, a to mu je pošlo za nogom iz slobodnog udarca u 24. minuti uz pomoć domaćeg “živog zida” od kojeg je lopta skrenula i još jednom prevarila vratara domaćih.

Zeleno-žuti so mogli povećati vodstvo još jednom preko Prelčeca koji je nakon solo akcije bio neprecizan, isto kao i Puclin pred kraj prvog poluvremena. U posljednjim sekundama prvog djela Ljubanović je prevario vratara domaćih, ali je lopta bila pre spora pa je obrana Jadrana uspjela izbiti s gol linije. Za domaće je na utakmici jedini prijetio Banko, oba puta nakon grešaka obrane Puljana.

Mnogobrojnim izmjenama kod domaćih je dominacija Zeleno-žutih postala još izraženija pa je Ivušić većinom bio bez posla. S druge strane su Puležani povećali vodstvo već u prvoj minuti drugog poluvremena preko Bouhne, a još jednom u 52. minuti preko Puclina. Dva nova gola Zeleno-žuti su postigli u 73. i 77. minuti, a kod oba gola je asistent bio Trojak, a strijelac Burić. Dvije minute prije kraja utakmice konačnih 0:7 postavio je Hadžić nakon gužve ispred gola Jadrana i odbijanca.[:]