[:hr]Prva u seriji od četiri utakmice koliko će ih Zeleno-žuti odigrati protiv kineskog drugoligaša Beijing Renhea završila je na strani pulskog prvoligaša. Nakon jutarnjeg treninga kojeg je momčad odradila na pomoćnom igralištu na Drosini, igrači na probi, juniori i poneki igrač koji je već bio dio Zeleno-žute svlačionice u prvom djelu sezone su se u ledenom Medulinu suprotstavili rezervama kineskog drugoligaša.

Naši dečki su tijekom cijelog susreta vodili glavnu riječ na terenu, ali im to u prvom poluvremenu nije donijelo puno. Izostala je završnica pa je posjed lopte ostao neiskorišten. Kinezi su pak poveli iz jedinog pokušaja, a u tome su im slabom reakcijom pomogli vratar Sylvestre i stoper Pavić. Trener Tot je u nastavku susreta napravio šest izmjena i na teren poslao Mihaljevića, Vukovića, Uroševića, Jokića, Burića i Ljubanovića. Pokazalo se kako je svježa krv u pulskim redovima osim dominacije donijela i rezultat.

Prvi je loptu u kinesku mrežu poslao Burić u 53. minuti, a isti je igrač zabio za preokret i vodstvo u 81. minuti. Jokić je povisio na 3:1, Albadavy na 4:1, a konačnih 5:1 je postavio Vuković minutu prije kraja susreta.


 

Istra 1961 – Beijing Renhe 5:1 (0:1)

MEDULIN – Igralište broj 6. Prijateljska utakmica, 10.1.2017., 14:00.
Gledatelja: 20
Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Starčević i Bezelj (oba Pula).
Strijelci: 0:1 Yang Yi Hu (33′), 1:1 Burić (53′), 2:1 Burić (81′), 3:1 Jokić (84′), 4:1 Albadavy (87′), 5:1 Vuković (89′).

Istra 1961: Sylvestre, Marić, Brzoja, Peričić, Pavić, Puclin, Polić, Blažević, Prelčec, Ivančić, Kremenović. Još su igrali: Mihaljević, Vuković, Urošević, Jokić, Burić, Ljubanović, Jackson, Albadavy, Robertson.

Beijing Renhe: Li Cheng, Wang Hou Liang, Luo Xin, Rao Wei Hu, Xiang Han Jian, Fan Buo Jian, Yang Yi Hu, Cheng Jie, Shi Liang, Zhu Bao Jie, Han Peng. Još su igrali: Liu Jang, Yu Bin, Liu Buo Yang, Gan Chao, Mao Du, Zhang Yu Feng, Zhang Yu Xuan, Shen Jian Feng.[:]