[:hr]Uspješno je apsolviran i šesti protivnik Zeleno-žutih na samom kraju američkog djela priprema za nastavak sezone. Protivnik Zeleno-žutih je u zadnji čas promijenjen pa su tako naši dečki umjesto protiv Grand Canyon Universityja zaigrali protiv FC Arizone iz Phoenixa. Nova momčad koja se nalazi na pripremama za svoj premijerni nastup u američkoj nogometnoj ligi pokazala se kao zaista čvrst orah za naše dečke s manjom minutažom.

Zeleno-žuti su, slično kao i protiv Tucsona, ponovno bili uvjerljivo bolji i konkretniji od protivnika , ali su stvorili i puno veći broj prilika i polu prilika za gol. Nišanske sprave naših igrača u prvom poluvremenu nisu bile na željenom nivou pa su tako svi pokušaji bili neprecizni. Ubrzo nakon početka drugog poluvremena ipak je jedna lopta savršeno “sjela” Nikoli Prelčecu koji je atraktivnim i snažnim udarcem s 20-ak metara pogodio za 1:0. Povećanje vodstva stiglo je u 63. minuti kada je Bouhna iskoristio poklon vratara protivnika.

Svoj drugi gol na utakmici Prelčec je zabio u 80. minuti na krasnu asistenciju Lucija koji je Nikolu gurnuo u savršenu priliku za gol. Četiri minute kasnije još ljepša akcija koju je pokrenuo Albadavvi rezultirala je asistencijom Amerikanca za treći gol Prelčeca. Osim četiri pogotka Zeleno-žuti su stvorili zaista puno prilika, pucali su prema golu Arizona sa svih strana i samo su nepreciznost i dobre intervencije vratara Amerikanaca razlozi zašto pobjeda nije bila još uvjerljivija.

Igrači Arizone su pak tijekom cijele utakmice jednom opasno zaprijetili golu Istre 1961, ali se iskusni Iveša odličnom reakcijom suprotstavio pokušaju protivnika.

Odlična utakmica za kraj američkog djela priprema koja je poslužila igračima s manjom minutažom da ostanu u ritmu utakmica i treneru Totu da vidi u kakvoj mu je formi dobar dio ekipe.

Zaigrali Lucio i Stepčić

Ozljeda zbog koje je morao pauzirati dio američkih priprema za Lucija ja iza njega pa je tako Brazilac bez većih poteškoća zaigrao protiv Arizone. Dobra vijest je da je ozljeda stvar prošlosti i za Valentina Stepčića koji je odigrao svih 90 minuta.

FC Arizona – NK Istra 1961 0:4 (0:0)

CASA GRANDE – Teren br.1. Prijateljska utakmica, 6.2.2017., 18:45.
Gledatelja: 70

Strijelci: 0:1 Prelčec (48′), 0:2 Bouhna (63′). 0:3 Prelčec (80′), 0:4 Prelčec (84′)

Arizona: Weber, Papa, Guse, Paul, LaMarca, Mendez, A. Sanchez, Ramsell, McAvoy, C. Sanchez, Rodriguez.

Istra 1961: Brkić (od 46. Iveša), Burić, Medić, Gojković, Pavić, Ailton (od 54. Lucio), Urošević, Prelčec, Stepčić, Bouhna, Ljubanović (od 64. Albadavvi).[:]