[:hr]Potraga za novim trenerom NK Istre 1961 bila je kratkog vijeka. Nakon što je u ponedjeljak Andrej Panadić odstupio s mjesta trenera prve momčadi pulskog prvoligaša, uprava Istre 1961 je odmah krenula u potragu za novi trenerom, potragu koja je završila već u petak potpisivanjem ugovora između pulskog prvoligaša i šibenskog stratega Gorana Tomića.

Tomić je nakon uspješne nogometne karijere trenersku započeo u Šibeniku. Nakon jedne godine u školi nogometa, Tomić je 2010. postao pomoćni trener prve momčadi Šibenika, a od 2011. i prvi trener. U 2013. je preselio u Kinu gdje je proveo tri i pol vrlo uspješne godine. Na Dalekom istoku je trenirao momčadi Beijing Baxyja, Tianjin Songjianga i Zhejiang Yitenga. U 2014. godini je proglašen najboljim trenerom kineske prve lige.

Nakon povratka iz Kine, Tomić je u svibnju preuzeo klupu Šibenika za dvije kvalifikacijske utakmice protiv Istre. Mjesec i pol dana nakon, Tomić preuzima klupu pulskog prvoligaša.

Pogledajte video s predstavljanja našeg novog trenera i izjave direktora Michaela Glovera i trenera Gorana Tomića.[:us]The search for the new coach for Istra 1961 was really short. After coach Panadić on Monday resigned from his function of the head coach, on Friday Goran Tomić signed a contract with the Green and yellows and become the new head coach of Istra 1961.

We welcome the new coach and wish him good luck and a lots of good result on the bench of our club.[:]