[:hr]Najnovije pojačanje ovog prijelaznog roka je ofenzivni veznjak Valentino Stepčić. Rođen 16. siječnja 1990., Stepčić je Labinjan koji je karijeru započeo u rodnom gradu. Polusezonu je kao junior proveo i u Istri 1961, a zatim je prešao u redove Rijeke. Tijekom boravka u Rijeci je polusezonu proveo u Rudaru, ali je nastupao i za prvu riječku momčad. U matični klub se vratio 2012. godine, a iste je sezone preselio u Belu Krajinu u drugu slovensku ligu. – Kao prvo bih se zahvalio NK Istri 1961 na čelu s predsjednikom Gloverom i gospodom Karaselimović, Podnar i Žiković na velikom trudu u posljednjih mjesec dana oko mog dolaska u Pulu. Prije 15-ak dana sam odlučio da će Istra 1961 biti moj novi klub jer sam se želio vratiti doma nakon osam godina. Prepoznao sam projekt NK Istre 1961 i mislim da možemo napraviti veliki posao u ovoj sezoni. Zahvalio bih se i mojoj obitelji i curi jer je stvarno bilo jako teško u ovih zadnji mjesec dana. Idemo sada u nove pobjede. Rekao je Stepčić na predstavljanju u press sali na pulskom gradskom stadionu.

Stepčić je od sezone 2013./2014. branio boje prvo drugoligaša, a zatim prvoligaša Zagreba. U tri sezone u dresu Zagreba je odigrao 101 utakmicu, postigao je 15 golova i zabilježio 29 asistencija. Stepčić je imao niz odličnih ponuda, ali je ipak izabrao Istru za koju će sljedeću sezonu igrati kao posuđeni igrač Zagreba. – U Istri 1961 sam bio pola sezone kao junior, a nakon toga sam otišao u Rijeku. Tamo sam upisao 49 nastupa, a u to vrijeme sam igrao i pola sezone na posudbi u Rudaru u trećoj ligi. Kad sam otišao iz Rijeke sam šest mjeseci proveo u Rudar, a zatim u drugoj slovenskoj ligi što i nije bila neka avantura za pamćenje. Rekao je Valentino iza kojeg je teška sezone u NK Zagrebu. – Da, jako teška sezona je iza mene. Stvarno je bilo svega tamo i zato mi je trebao novi izazov. Imao sam dosta ponuda, ali sam se odlučio za Istru. Želim biti doma, a i publika me dosta lijepo prihvatila svaki put kada sam igrao na Drosini. Sad je na nama igračima da projekt realiziramo i zato pozivam sve navijače da nam pomognu u tome. Mislim da će na kraju to biti jedna lijepa priča.

U svlačionici već poznajem neke igrače. Igrao sam ranije s Roceom, Prelčecom, Žižićem i Polićem. Mislim da je ekipa dobra, a uz dva, tri nova igrača mislim da će to biti jako dobro. Nemam pritiska i spreman sam na ono što ljudi od mene očekuju. Samo da ponovim igre koje sam pružao zadnje dvije sezone u dresu Zagreba, a nadam se da će biti još i bolje. Kaže Stepčić i nadodaje. – Ima dosta novih lica u momčadi, nova je sezona i nova situacija tako da ne vjerujem da će serija bez pobjede iz prošle sezone biti neki problem.

Valentino će se momčadi priključiti već u četvrtak. – Mislim da u četvrtak ipak neću igrati jer mi fali treninga, ali vjerujem da ću za subotu biti spreman. Kako bilo, trener će odlučiti hoće li me staviti u igru. U zadnje vrijeme nisam trenirao sa Zagrebom tako da će mi sigurno trebati desetak dana da se vratim u formu. Zaključio je Stepčić kojemu želimo dobrodošlicu i puno sreće u dresu Istre 1961.[:]