[:hr]Za juniorima Istre 1961 je vikend u kojem su pauzirali od ligaškog natjecanja. Momčad predvođena trenerom Šumbercem se tako u potpunosti mogla posvetiti pripremama za najvažniju utakmicu sezone, utakmicu koja im može garantirati ostanak u prvoligaškom društvu. Tijekom prošlog tjedna su odigrane i zaostale utakmice momčadi koje se nalaze u borbi za ostanak u ligi te je situacija sada puno jasnija. Zeleno-žutima pobjeda sigurno garantira ostanak, dok bi naši juniori s ostalim ishodima ovisili o rezultatu susreta između Dragovoljca i Cibalije.

Povodom subotnje utakmice porazgovarali smo s trenerom juniora Valdijem Šumbercem. – Nakon utakmice između Cibalije i Intera smo saznali da u posljednjem kolu protiv Sesveta odlučujemo sami o sebi. To je za nas utakmica sezone i jako je bitno da odlučujemo sami o sebi. Sve to smo napravili zahvaljujući zadnje dvije utakmice koje smo odigrali na maksimumu svojih mogućnosti i na kraju pobijedili Rudeša 4:0 i remizirali kod Cibalije 1:1. To su bile dvije utakmice s direktnim konkurentima za ispadanje iz lige i sad nam predstoji da sve to finiširamo i pobjedom osiguramo ostanak u ligi.

Mladi Zeleno-žuti su ovaj vikend pauzirali pošto su utakmicu odigrali u ranije terminu, a s pripremama za Sesvete su počeli u ponedjeljak. – Pošto smo već duže vrijeme igrali u ritmu utakmica srijeda-subota, u petak smo napravili rekuperacijski trening, dok sam u subotu i nedjelju dečkima dao slobodno. U tjedan smo ušli s dva intenzivna treninga, a predstoje nam još dva treninga u kojima se mentalno moramo pripremiti za utakmicu godine. A utakmicu godine sa Sesvetama će igrati u subotu na Tivoliju s početkom u 15:00 sati. – Što se kadra tiče, više manje smo kompletni. Imamo samo manji problem s Blaškovićem kojeg muči lagana ozljeda, ali nadam se da će biti spreman za subotu. U momčad se vraća Šverko koji je sanirao ozljedu, a kako prva ekipa igra u petak u momčad nam se vraća i vratar Orbanić.

Vrlo teška sezona je za našim juniorima koji su u drugi dio prvenstva ušli jako oslabljeni, ali su nakon serije poraza ostvarili dva dobra rezultata i tako uspjeli doći do pozicije u kojoj odlučuju sami o sebi. Sve to i uz pomoć kadeta koji su nerijetko kvalitetnim igrama pomagali svojim starijim kolegama. – Nisu samo te dva rezultata bitna, nego i nivo igre koju smo prezentirali u posljednje vrijeme. Igrali smo stalno na maksimumu, ravnopravno parirali Hajduku i Rijeci i u svakoj utakmici stalno igrali na granicama svojih mogućnosti. Imali smo pošten pristup prema svakoj utakmici i mislim da nas je na kraju to nagradilo. Rekao je trener Šumberac i nadodao. – U svemu tome je vrlo važna bila i podrška trenera kadeta Dalibora Bošca koji je nesebično dolazio u susret u svakom trenutku.

[league_table 13998][:]