[:hr]Elvis Trešnjić, 17-o godišnji junior Istre 1961 potpisao je ugovor s pulskim prvoligašem u trajanju od tri godine. Stasiti mladi napadač Zeleno-žutih rođen je u Spittal an der Drauu u Austriji 23. srpnja 1999. godine, a od svoje pete godine trenira nogomet. U Istru 1961 je došao iz Štinjana s 11 godina i od tada je u zeleno-žutom dresu mlađih kategorija škole nogometa redovito tresao suparničke mreže.

– Jako sam sretan što sam potpisao ugovor i moram priznati da je lijep osjećaj. Bio sam jako uzbuđen i zadovoljan kada sam saznao da klub želi potpisati ugovor sa mnom. Kaže mladi Trešnjić koji je otkrio kako mu se ispunio dio sna. – Dio sna mi se ispunio potpisivanjem ugovora, a do kraja će se ispuniti kada istrčim na travnjak Drosine pred domaćom publikom u seniorskom dresu Istre 1961. Rekao je Elvis i nadodao kako i tata, inače bivši nogometaš Istre, dijeli veliku sreću sa sinom stipendistom.

Dobrim igrama je skrenuo pažnju na sebe pa je tako stigao i poziv juniorske reprezentacije za koju je odigrao dvije utakmice. – Za reprezentaciju sam u dvije utakmice zabio dva gola, dok sam za juniore Istre zabio tri u dosadašnjih šest kola. Sezona je počela odlično, ali smo sada malo zastali. Nismo uspjeli pobijediti niti zabiti u zadnje četiri utakmice, ali sam siguran da ćemo sve to ubrzo ispraviti i da će biti puno bolje.

Elvis je prije dva i pol mjeseca napunio 17 godina, ali kako kaže, to mu ne smeta kod treninga sa seniorima. – Treninzi sa seniorima su puno jači nego juniorski, ali nije to toliko strašno tako da bez problema mogu izdržati napore. Igra se puno brže, dueli su jači i mora se potrošiti puno više snage. Mislim da sam se dobro snašao i da će kroz vrijeme biti puno bolje. Zaključio je mladi napadač Istre 1961 kojemu čestitamo i želimo puno sreće u nastavku karijere i puno dobrih utakmica u zeleno-žutom dresu.[:]