[:hr]Još samo par dana je preostalo do najvažnijeg ovosezonskog gostovanja NK Istre 1961. Zeleno-žuti će prvu kvalifikacijsku utakmicu sa Šibenikom dočekati s nizom od čak 23 utakmice bez pobjede, ali i s velikom željom da se taj niz napokon prekine. S druge strane će domaći sastav, koji je u posljednjem djelu sezone prosuo dobru bodovnu prednost pred Cibalijom, u utakmicu ući s novim trenerom.

Nedjeljna utakmica predstavlja prvu od dvije nevjerojatno bitne utakmice za budućnost pulskog kluba. Neovisno o tome što je momčad upisala 23 uzastopna kiksa, mjesta za 24. i 25. jednostavno nema. Hrabro, samouvjereno i s puno želje i borbe, za dečke je došao čas da napokon pokažu da mogu. Zato su u posljednji dio priprema za utakmicu sa Šibenikom krenuli na visokom nivou i uz veliki angažman na treningu.

U utorak se momčad, nakon odrađenog prošlotjednog mini ciklusa, vratila u ligaški ritam treninga. Radni tjedan je tako započeo s dva treninga koje su igrači odradili na travnjaku pulskog gradskog stadiona, a nastavit će se u ritmu od po jedan dnevno do subote kada će se krenuti put Šibenika.

Za sada je van treninga jedino Svraka zbog problema s koljenom, dok su svi ostali igrači u trenažnom procesu.[:]