[:hr]Bliži se još jedno domaćinstvo za nogometaše Istre 1961 za kojima je bolan poraz, jer dobiti gol i izgubiti u 96. minuti utakmice svakako nije ugodno. Međutim, iz tog se poraza može izvući nešto itekako pozitivno, a to je svakako činjenica da su Zeleno-žuti pokazali hrabru i odlučnu igru, da su se dobro “potukli” na poljudskom travnjaku s favoriziranim domaćinom i da su pokazali još jednom da mogu parirati bilo kome. S tim mislima se dečki unatoč porazu, a ususret nove utakmice, pripremaju za novo domaćinstvo. Zanimljivo, treće uzastopno koje će igrati u petak u 18:00 sati.

Ovaj put u goste stiže Slaven Belupo, momčad za koju igraju dva donedavna člana pulske svlačionice, David Puclin i Tome Kitanovski. Koprivničanci su vrlo dobro ušli u drugi dio sezone i u pet utakmica osvojili 10 od mogućih 15 bodova. Našim dečkima je naravno jasno kako će to biti jedan jako ozbiljan test njihovih mogućnosti, utoliko teži kada se uzme u obzir činjenica da zbog žutih kartona neće moći nastupati Čuljak i Vojnović te Jovičić kojemu ugovor o posudbi spriječava igranje protiv svojeg matičnog kluba.

Kako bilo, momčad trenira po uobičajenom ritmu pa je tako u utorak odradila dvostruki trening, a u srijedu jedan.

U utorak su zbog problema s mišićima van stroja bili Matei i Prce, a obojica su se vratila u trening u srijedu. Doduše, u laganom ritmu te je njihov nastup u petak i dalje pod znakom upitnika.[:]