[:hr]Pioniri i kadeti Istre 1961 koji se natječu u 1. HNL u nedjelju nastavljaju s ligaškim natjecanjem. Nakon više od dva mjeseca stanke i odrađenih priprema naši će dečki svoju prvu utakmicu u proljetnom djelu sezone imati u Zadru.

Povodom nastavka prvenstva smo stoga porazgovarali s trenerima pionira i kadeta Davorom Lasićem i Kristijanom Dadićem koji su nam nešto više rekli o odrađenim pripremama. – Iskreno, ne mogu biti zadovoljan s odrađenim pripremama. Rekao je Davor Lasić, trener pionira koji je otkrio zbog razlog nezadovoljstva. – Na žalost su nam se u središnjem, možda i najbitnijem djelu priprema dečki razboljeli od gripe pa nam je gotovo stalno van stroja bilo po pet, šest igrača. Uz to Andrea Parezanović je dobio mononukleozu pa je vjerojatno izgubljen do kraja sezone, dok je Alex Ladislović dvaput dobio gripu pa na njega neću moći računati za utakmicu u Zadru, a možda i onu za onu sljedeću.

Trener je otkrio kako je njegova momčad odradila tri prijateljske utakmice i nekoliko trening utakmica protiv kadeta i mlađeg godišta pionira. – Tako desetkovani smo igrali protiv jakih ekipa pa smo gubili od Lokomotive 4:1, od Mattersburga 3:1 i Kapfenberga 3:0, dok smo u više navrata igrali trening utakmice protiv mlađeg godišta pionira i kadeta. Rekao je Lasić koji je ujedno otkrio kako će u drugom djelu sezone mlađi igrači dobivati puno više prilika. – Već sada su igrači s manjom minutažom dobili puno više prilika, a isto će biti i u prvenstvu gdje ćemo ih svaku utakmicu forsirati kako bi se priviknuli na prvoligaški nogomet. Zaključio je Lasić.

Trener kadeta Kristijan Dadić nije imao toliko problema s kadrom već je konstatirao da je vrlo zadovoljan odrađenim poslom u pripremnom periodu koji je, kao i pionirima, započeo 9. siječnja. – Momčad je odlično trenirala tijekom cijelog trajanja priprema i mislim da spremna dočekuje prvenstvo. Imali smo nešto sitnih ozljeda i bolesnih igrača, ali ništa strašno. Jedino će nam sigurno hendikep biti ozljeda Luke Miškulina koji je naš najbolji strijelac. Rekao je Dadić i nadodao. – Iz ekipe je otišao Luka Stević koji je preselio u Uljanik, a nitko nam se nije priključio. Iako smo realno ponešto oslabljeni, ipak u prvenstvo ulazimo iskusniji za jednu polusezonu. Rekao je Dadić kojemu, kao i treneru Lasiću, želimo puno sreće u nastavku sezone.


Prijateljske utakmice pionira:

Istra 1961 – Lokomotiva 1:4

Istra 1961 – Mattersburg 1:3

Istra 1961 – Kapfenberg 0:3

Prijateljske utakmice kadeta:

Istra 1961 – Uljanik (juniori) 5:0

Istra 1961 – Red Bull Salzburg 0:1

Istra 1961 – Lokomotiva (2001. godište) 2:0

Istra 1961 – Lokomotiva (2000. godište) 2:0

Istra 1961 – Mattersburg 1:1

Istra 1961 – Kopar 4:2

Istra 1961 – Kapfenberg 1:2[:]