[:hr]Nema sreće za Istru 1961 niti u Poljudu. Iako su Zeleno-žuti dobro krenuli u utakmicu, dobro se branili i imali još bolje prilike za gol, minimalni pad koncentracije prilikom kornera Hajduka u 36. minuti koštao ih je pogotka koji je dao krila domaćim nogometašima. Nakon primljenog pogotka se igra Istre razvodnila pa su Hajdukovci u 41. minuti došli do povećanja vodstva iz penala Sušić. Konačnih 3:0 postavio je Sušić 74. minuti, također s bijele točke.

Trener je na teren poslao gotovo istu momčad kao onu protiv Lokomotive, s promjenom jedino na desnom boku gdje je umjesto Mišića od prve minute krenuo Hadžić.

Iako su Zeleno-žuti vrlo dobro stali u blok, disciplinirano se branili i stvarali solidne prilike pred Grbićem, sve je to palo u vodu u 36. minuti kada su domaći došli do vodstva. Do tada su domaći neovisno o nešto većem posjedu lopte vrlo teško dolazili do Brkića. Mladi vratar je već od sedme minute stao između vratnica jer je Iveša morao napustiti igru. Iskusni vratar je prvo dobio udarac u duelu s igračem Hajduka, a minutu kasnije se sudario sa Žižićem.

Brkić i nije imao nešto posla. Bijeli su većinom pucali iz daljine, redovito neprecizno, tako da je mladi vratar Istre većinom lagano skupljao lopte protivnika. Otvorena formacija Hajduka ostavljala je dosta prostora pred Grbićem gdje su nerijetko boravili nogometaši Istre. Odlične prilike, ali bez učinka, su imali Bouhna i Heister. Sve to se međutim promijenilo u 36. minuti kada je iz kornera ubacio Milić, Šimić se našao sam u skoku ispred Brkića i loptu glavom poslao iza leđa vratara Istre.

Domaći su, jasno, dobili krila i krenuli u povećanje vodstva. Uspjelo im je to samo pet minuta nakon prvog pogotka kada je s bijele točke zabio Sušić. Brkić je istrčao na jednu dubinsku loptu, srušio Juranovića i tako dao priliku domaćima koji su je i iskoristili. Čini se ipak da je kaznenom udarcu prethodilo zaleđe Hajdukovog nogometaša, ali se sudac nije oglasio.

U nastavku susreta su domaći nastavili dominirati terenom i biti bolja momčad, ali nisu stvarali opasnije prilike pred Brkićem. Polu prilike imali su Tudor i Kalik, ali nisu uspjeli iskoristiti dobre pozicije za udarac. Kraj svih nadanja za Zeleno-žute stigao je u 73. minuti kada je Gojković u svom kaznenom prostoru srušio Mastelića, a s bijele točke je još jednom bio precizan Sušić.

U drugih 45 minuta su dečki pokazali vrlo malo, tek nekoliko pokušaja prodora po bokovima i par pokušaja iz kontre, pre malo za počasni gol.[:]