[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u ponedjeljak duplom dozom treninga u Štinjanu krenuli u novi radni tjedan koji će završiti nedjeljnom utakmicom sa Splitom. Dvoboj protiv splitskih “Crvenih” bit će dvoboj protiv momčadi u kojoj igra veliki broj bivših nogometaša Istre 1961. Kako bi prekinuli niz od tri ligaške utakmice, sadašnji igrači Istre 1961 su se u ovoj reprezentativnoj stranci vrlo intenzivno spremali uz odličan rad i dobru prijateljsku utakmicu.

Na popodnevnom treningu u Štinjanu je trener Rubčić nakon zagrijavanja momčad podijelio u dva djela. Ofenzivni je pripao pomoćnom treneru Šehiću koji je s dečkima vježbao završnicu i napadačke akcije. Defenzivni je pak radio pod trenerovim okom i vježbama koje je postavio. Brzi izlazak iz prostora, eksplozivnost i okretnost u duelima i sigurnost u skoku samo su neke od stvari koje je trener zahtijevao od svojih igrača.

U puni trenažni proces se vratio Milan Đurić koji se nakon nekog vremena lakšeg ritma krenuo u rad pod punim intenzitetom što mu ide bez poteškoća.

Do kraja tjedna i utakmice sa Splitom će dečki trenirati jednom dnevno, a sljedeći trening je na rasporedu u utorak popodne.[:]