[:hr]Istra 1961 je ranije od očekivanog završila ovosezonsko natjecanje u Hvatskom nogometnom kupu. Nakon 90 minuta i 1:1, Zeleno-žuti s igračem manje ipak nisu uspjeli u produžecima izbjeći poraz te su tako mjesto u četvrtzavršnici Kupa prepustili gostima iz Splita.

Po završetku utakmice trener Tomić nikako nije mogao biti zadovoljan. Osim ispadanja iz natjecanja, njegova momčad je dodatno izmorena užasnim terenom na Drosini i načeta novim ozljedama. – Dogodilo se ono što smo zadnje priželjkivali, da igramo produžetke, da ispadnemo i da se ozlijedi par igrača. Očigledno je da se nismo dovoljno oporavili od subotnje utakmice s Hajdukom pa nam se dogodio najcrnij scenariji. Rekao je Tomić i nadodao. – Plan je bio da neke igrače odmorimo i uvedemo ih na poluvremenu kako bi pojačali ritam i izbjegli produžetke. Na kraju se vidjelo da nismo bili pravi i da smo bili teški. Čestitao bih Splitu na zasluženom prolazu, a mi se moramo regenerirati, zakrpati ozlijeđene i koncentrirati se na prvenstvo.

David Puclin je morao napustiti igru zbog grčeva, a nekoliko minuta kasnije i Bertoša. – Puclin je dobio grčeve jer dugo nije igrao, dok je Bertoša osjetio mišić pa je izašao. Sada kada se sagleda situacija sam možda pre rano ubacio Solomona i Stepčića, pogotovo zbog terena. Naš cilj je bio da s ta dva igrača napravimo razliku, pogotovo sa Solomonom u napadu na širokom prostoru. Na kraju se dogodila neplanska izmjena Puclina i ozljeda Bertoše. Zaključio je trener Tomić.[:]