[:hr]Izvanredna press konferencija održana je u utorak popodne na Drosini kako bi se najavio odlazak trenera Istre 1961 Gorana Tomića. Pomalo šokantnu i neočekivanu vijest pojasnio je sada već bivši trener pulskog prvoligaša. – Sve se dogodilo iznenadno, jako brzo. Prošli tjedan sam dobio jedan poziv koji je za mene bio nevjerojatan i još ne mogu vjerovati kakav poziv sam dobio. U prijašnjem razdoblju, u posljednjih mjesec dana, je bilo više upita da preuzmem neke kineske klubove. To sam međutim sve redovito odbijao, ali ovaj poziv jednostavno nisam mogao odbiti. Radi se o prilici koja se pruža jednom u životu tako da jednostavno nisam mogao reći ne. Kaže Tomić koji je priznao kako mu je žao da odlazi iz Pule. – Izuzetno mi je žao što napuštam Istru jer sam u ova četiri mjeseca proživio izuzetno lijepe trenutke u klubu u kojem sam se jako ugodno osjećao i koji je korektno ispunjavao sve svoje obaveze prema meni. Atmosfera u klubu je od mog dolaska bila zaista odlična i normalno da mi je s te strane jako teško otići. Na žalost vam ne mogu reći više detalja jer još nije objavljeno u Kini, međutim, kada se sazna informacija vjerujem da će svi shvatiti zašto odlazim. Jasno mi je razočarenje i u neku ruku ogorčenost, ali ovo je jedna prilika koja je došla iznenada i koju jednostavno nisam mogao odbiti. Naravno da sam razgovarao i s gospodinom Gloverom koji je shvatio da je ovo prilika koja se događa jednom u životu.

Tomić je otkrio kako već u četvrtak leti u Kinu. – Naravno da sam htio odraditi sve ovo do kraja, ali nije bilo moguće pošto u Kini pripreme počinju 1. prosinca tako da ću već u četvrtak biti na letu prema tamo. Normalno je da su igrači bili iznenađeni, ali oni su profesionalci tako da moraju nastaviti najbolje što mogu.

Nekoliko riječi je nadodao i izvršni direktor NK Istre 1961 Michael Glover koji se vratio iz Amerike kako bi prisustvovao press konferenciji. – Za sada će privremeni trener biti Darko Raić-Sudar koji će voditi ekipu do kraja polusezone, a pomoćnik će mu biti Alen Šušnić. U međuvremenu započet ćemo potragu za novim trenerom. Kako se takve stvari događaju u nogometu, imamo skraćenu listu potencijalnih trenera iz koje ćemo vjerojatno izabrati novog trenera. Očekujem da ćemo ga imati do 1. siječnja. Zaključio je izvršni direktor Glover.[:]