[:hr]Istra 1961 će u srijedu gostovati kod Zagreba u sklopu 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa. Zeleno-žuti će pobjedu i prolaz tražiti protiv trenutno posljednjeplasirane momčadi prvenstva, ekipe koja u dosadašnjih 14 kola ne zna za pobjedu. Dečki u Zagreb idu nakon neugodnog poraza u Zaprešiću koji ih je udaljio od borbe za četvrtu poziciju i koji je otkrio neke slabosti Zeleno-žutih kojih je svjestan i trener Rubčić.

– Bio sam svjestan da idemo nezgodnoj ekipi koja je protiv top ekipa pokazala veliku snagu i homogenost. Dugo su zajedno i to je bilo vidljivo. Na žalost vidjelo se i dosta nedostataka kod nas, u svim linija. Te naše nedostatke pripisujem sebi i onome što želim, a to je promjena sustava. Znamo da je naša ekipa nova i treba vremena da igrači shvate što želim. Prijeći iz jednog koncepta u drugi nije lak posao, a uz to moja vizija treba puno trke i agresivnosti. Protiv Intera u subotu je bilo i nediscipline u taktičkim zamislima, ali vjerujem da imamo dobru ekipu koja će uskoro prevladati te probleme. Mi bi pobjedom protiv Intera mirnije nastavili prvenstvo i bili bliže Splitu. Na žalost smo se udaljili i sada će trebati duplo više snage i duplo više rada da stignemo do onoga što želimo. Rekao je trener.

Istra u posljednje vrijeme muku muči s rano primljenim pogotcima. – Svjesni smo problema, pogotovo ako se osvrnemo u bližu prošlost i utakmice sa Splitom, Hajdukom i Lokomotivom. Dosta zabrinjavajuće. Moramo napraviti jednu formaciju koja će garantirati jednu puno veću čvrstinu. Istovremeno razumijem i igrače jer se još ne poznaju savršeno. Trebat će vremena da se dečki uigraju i pohvataju sve konce igre, pogotovo u defenzivi. Vidjeli smo kod prvog gola jedan taktički previd gdje smo pustili igrača samog u našem kaznenom prostoru i uz to ostali bez reakcije. Moramo biti življi i agresivniji, a takve situacije bi obrana trebala lakše rješavati. Još tražim najbolju ekipu za sustav kojeg igramo, ali vjerujem u svoj rad i mislim da ćemo na kraju uspjeti. Rekao je trener te se osvrnuo na momčad koja će u utorak krenuti put Zagreba na Kup utakmicu. – Ima dosta umornih igrača, a ima i onih koji nisu trenirali. Zato ću protiv Zagreba biti primoran odmoriti neke igrače. Na put će tako krenuti Brkić, Ivušić, Hadžić, Gojković, Žižić, Heister, Tomić, Pamić, Vuković, Nikolić, Abdelhakim, Svraka, Zolotić, Repić, Franić, Ojdanić, Kasalica i Marić. Mogu najaviti i da će doći do osvježenja u zadnjoj liniji. Na gol će Brkić, Hadžić će igrati desnog bočnog, Gojković o Žižić stopere, a Pamić lijevog bočnog. Za sredinu terena i napad ću vidjeti. Još razmišljam, ali ne odustajem od sistema s dva napadača i četiri veznjaka.

Istra ide u goste Zagrebu koji je u dosadašnjih 14 kola osvojio četiri boda te je i dalje bez pobjede. – Oni su dobra i uigrana ekipa, ali često nisu imali sreće. Imaju dobre pucače iz daljine, a i kroz pas igru brzo dolaze do gola protivnika. Situacija u klubu ih sigurno remeti i zato ne daju ono što mogu. Bit će teška i neizvjesna utakmica i ne mogu garantirati prolazak u četvrtfinale, ali mogu garantirati da ćemo dati sve od sebe da prođemo.

Najbolji strijelac u redovima Zagrebaša je Gabrijel Boban, opasan igrač koji je već pokazao sve svoje kvalitete i kojemu treba jako malo prostora kako bi zaprijetio protivniku. – Boban je slični tip igrača kao i Nestorovski i siguran sam da će nam zadavati velike probleme. U prošlom kolu je Split imao problema s njim jer se lako nalazio u situacijama za gol. On će sigurno biti glavna opasnost. Kako bilo, mi moramo odgovoriti agresivnošću u sredini i biti puno konkretniji u napadu nego što smo bili do sada.[:]