[:hr]Nakon što je Istra 1961 obranom Brkića uspjela sačuvati svoj gol i zadržati bod u svojim rukama, na press konferenciju nakon utakmice je stigao trener Istre 1961 Robert Rubčić. – Za mene je bila očekivano teška utakmica. Osjetio se umor od srijede pa smo zato izgledali dosta teško. Imali smo dosta problema u sastavljanju ekipe i možda tu mogu tražiti razlog zašto smo odigrali ispod nivoa. Prokomentirao je trener činjenicu da su mu nedostajali mnogobrojni igrači koji su dvoboj sa Zagrebom morali preskočiti zbog kartona, ozljeda ili bolesti. – Igračima ne mogu ništa zamjeriti jer sam vidio da su dali svoj maksimum. Zato mogu konstatirati da nakon utakmice mogu biti zadovoljan bodom. Na sastanku sam igračima rekao da Zagreb ne zaslužuje biti na ovoj poziciji na tablici, a uz odličnog napadača kao što je Boban smo strepili čitavu utakmicu da se ne dogodi nešto neželjeno.

– Čeka nas težak raspored, a imamo dosta problema s povrijeđenim igračima. Nadam se da ćemo se uspjeti spremiti ta ove teške susrete protiv Dinama, Splita i Rijeke. Vidjet ćemo. Kaže trener i nadodaje. – Prošlu utakmicu sam odmarao Mišića kako bi nam protiv Zagreba donio svježine po desnom boku. Na kraju sam vidio da je bio naš najumorniji igrač. Vidjelo se da su moji igrači bili teški, a za nešto konkretnije u završnici nismo imali potrebni impuls snage.

Igrači, a zatim i trener su se nakon utakmice zaustavili kod navijača. – Zanima ih zašto nema želje. Od nas očekuju borbeniju i konkretniju Istru te sam im pokušao objasniti razloge, a to su da se ekipa mijenja. Ja i dalje vjerujem mojim igračima, bez obzira na situaciju kakva je trenutno. Za prijeći iz jednog sustava igranja u drugi iziskuje puno rada i odricanja.[:]