[:hr]Nakon sjajne ligaške pobjede i prolaska u Kupu nad Cibalijom trener Darko Raić-Sudar svojim je igračima dao tri slobodna dana. U potpunosti zasluženo za naše dečke koji su u pet dana u Slavoniji unatoč svim problemima pokazali profesionalizam, veliko srce i sjajnu igru na gostujućem terenu. Kako se treći slobodni dan polako bliži kraju, a ujedno bliži subota i početak priprema za Hajduk, porazgovarali smo kratko s našim trenerom koji nam je nešto više rekao o njegovom viđenju situacije u momčadi i klubu te komentirao boravak u Slavoniji i planove za susret sa Splićanima.

– U subotu ujutro krećemo s pripremama za susret s Hajdukom, a nastavljamo u popodnevnim satima te u nedjelju uz dva treninga. Otkrio je Raić-Sudar koji je tako svojim pulenima isplanirao dva dana duplog programa. – Dao sam dečkima tri slobodna dana jer su to zaslužili i zato da ih nakon pet dana u Slavoniji maknem malo sa stadiona i cijele situacije u kojoj se nalazimo, sve kako bi malo očistili glave.

Neizvjesnost oko budućnosti pulskog prvoligaša svakako utječe i na dečke. – Očekujem kako će u subotu ujutro prije treninga netko ispred kluba službeno reći igračima kakva je situacija. Oni, kao i mi koji radimo s igračima moramo znati stvarnu situaciju i na kraju krajeva na čemu smo. Kaže trener koji je misli usmjerio na odigrane utakmice s Cibalijom. – Situacija je bila takva da smo htjeli promijeniti sustav igre. Na kraju smo ga malo i promijenili pa je ispalo da smo zabili toliko puno golova. Mislim da su dečki odradili odličnu prvu utakmicu u kojoj se brzo sve otvorilo, od početka je sve krenulo dobro i najbitnije je da smo na kraju pobijedili. U Kupu je bila jedna u potpunosti drugačija utakmica u kojoj su dečki s manjom minutažom pokazali da se i na njih može računati.

Jedan od glavnih aktera preokreta Zeleno-žutih u Kupu utakmici je uz Maksimovića bio i Lorean Maružin, mladi napadač koji je prvo izborio kazneni udarac za izjednačenje i na kraju asistirao Grujevića za pobjedu na odličnu loptu Maksimovića. – Maružin je na žalost imao dosta problema s ozljedama i tek je zadnjih sedam, osam dana prije polaska u Slavoniju počeo trenirati u punom ritmu. On je mlad igrač i sigurno će s vremenom dobiti priliku, bitno je samo da se dobro spremi, a nastavi li tako raditi i igrati s njim neće biti problema.

Trener je nekoliko riječi rekao i o Hajduku koji u Pulu stiže sljedeću nedjelju. – Očekujem da ćemo protiv Hajduka odigrati dobru utakmicu i uzeti bodove. Kod njih je malo škakljiva situacija jer su smijenili trenera i pitanje je hoće li dovesti novog do naše utakmice. Kako bilo, svaka smjena donesi nešto novo. Kaže trener i nadodaje. – Imamo dosta vremena da se pripremimo, a ja samo očekujem da se razriješi ova situacija u klubu u pozitivnom smjeru i da to biti dodatni motiv za dalje.

Trener je za kraj posebno istaknuo navijače koji su dali zaista bezrezervnu podršku momčadi u trenucima kada je to najpotrebnije. – Od srca bih se zahvalio našim navijačima koji su naš došli bodriti u Vinkovcima i koji su nas na kraju dočekali na stadionu u utorak navečer kada smo se vratili iz Slavonije. Zaista su nas lijepo iznenadili i stvarno im se u ime ekipe zahvaljujem na podršci koju nam daju. Ovo je stvarno jedna jako lijepa priča. Zaključio je Raić-Sudar.[:]