[:hr]U četvrtak ujutro je na Drosini predstavljen novi trener Istre 1961 Andrej Panadić. Trener se pulskoj i istarskoj javnosti predstavio na konferenciji za medija koja se održala na Drosini.

Svatko ima svoj put na kojem pokušava ići korak po korak. Moram priznati da nisam bio toliko uključen u ovdašnja zbivanja jer nisam puno radio ovdje, ali nakon razgovora s gospodinom Gloverom sam odlučio kako će ovo zbog više razloga biti novi korak u mojoj karijeri. Rekao je novi strateg pulskog prvoligaša i nastavio. – Prvo zbog klupske ambicije, ali i podneblja koje me uvijek oduševljavalo. Ostavio sam jedan posao koji mi je davao veliku sigurnost, a ovaj put sam izabrao jer sam vidio da se ovdje može napraviti puno dobroga. Riječi su trenera Panadića koji je dao i svoje viđenje situacije na tablici i u momčadi.

Rezultatski to sada ne izgleda dobro i to je za mene veliki izazov. U Pulu sam došao postizati rezultat i ja želim rezultat. Bilo bi još ljepše kada bi to došlo uz jednu atraktivnu i lijepu igru koja bi oduševljavala navijače. Moram istaknuti da ja nisam primarna osoba u ovoj priči, već igrači o kojima se moram brinuti i navijači koji dolaze na stadion. Volio bih da svi budu zadovoljni. Normalno je da će biti nezadovoljnih i zato neću ništa obećavati, nego ću raditi. Samo tako se može uspjeti, a to sam iskusio kroz svoju nogometnu karijeru. Ako čovjek radi i maksimalno je posvećen tom poslu, uspjeh će sigurno doći.

Trener je naglasio kako će nastojati pronaći i domaće igrače koji bi u budućnosti nosili dres u zelenim i žutim bojama. – Istra je veliko podneblje i preda mnom je puno posla. Bio bih jako sretan kada bi uspjeli pronaći momke iz ove regije koji bi vladali hrvatskim nogometom. To bi bilo nešto najljepše. Ja sam u Istru došao s osjećajem kao da ću ostati sto godina, a tako ću i raditi. Iskreno ću reći da sam došao raditi i to krvavo.

Trener će svoju novu momčad početi trenirati već u petak, dok će stručni stožer slagati u hodu. – Za sada još ne bih o stručnom stožeru, mogu samo reći da će se mijenjati i da će se sve riješiti unutar par dana. Važno mi je uz sebe moram imati ljude kojima vjerujem. Rekao je novi trener Zeleno-žutih koji su ujedno osvrnuo i na pojačanja za drugi dio sezone. – Treba jako dobro pregledati tržište. Nema smisla da nam dođe igrač koji je sličan igraču koji je već u kadru. Zato treba doći netko tko će dati nešto novo, koji će dati više i bolje. On mora biti bolji od igrača koji je već ovdje. O imenima je teško sada pričati, ali to će se s vremenom sve više razvijati. Ima pozicija koje su deficitarne te ćemo se bazirati na to da taj problem riješimo što prije.

Trener je upoznat s momčadi koju će trenirati pošto je odgledao velik broj utakmica. – Odgledao sam puno utakmica i vidio da ima dosta posla, ali i dosta talenta i dobrih igrača koje možda treba usmjeriti u pravom pravcu. Želim trenirati momke koji razumiju igru i koji su sposobni sami odlučivati na terenu, preuzimati rizik i odgovornost, a uz sve to želim da uživaju u igri. Ne želim kukavice, želim igrače koji imaju hrabrosti, koji igraju nogomet i koji u tome uživaju.

Trener je nešto više rekao o samom planu rada za predstojeće zimske pripreme. – U petak krećemo s treninzima, a trenirat ćemo svaki dan. Za prvi dan je u planu okupljanje na Drosini i trening u Štinjanu. Na tom treningu ne očekujem nova lica u momčadi, a tijekom priprema će sigurno dolaziti nešto igrača na probu da ih vidim. U ovom trenutku želim imati momke pred sobom idućih desetak dana jer ne znam u kakvom su stanju pa ih moram dobro pregledati kako bih znao što i kako dalje. U tom djelu priprema nećemo igrati utakmice, a nakon toga ćemo otići u Rovinj. Za sada je plan odigrati i turnir u Novigradu.
[:us]On Thursday morning a press conference was held at the Drosina stadium where the new Istra 1961 coach Andrej Panadić presented himself to the Istrian public.

I must admit that I was not involved in local events here in Croatia because I have worked outside the country for a long time. But after a wonderful talk with Mr. Glover I decided that coming to Istra 1961 will be the next step in my career. The main reason why I came to Istra is because of the club’s ambitions. I left a job that gave me great stability, but I chose this way because I have seen that there are a lots of good things to do here. Said coach Panadić.

– The results of the first half of the season were not good and I came here to achieve good results. It would be better if the results could come with attractive football that would delight the fans. I must emphasize that I am not the primary person in this story. The players are the primary person in this story, followed by the fans that comes to the stadium. I can’t promise anything except hard work.

Coach Panadić said a little more about his new team. – I watched a lots of matches and I saw that there are a lots of talents and good players that needs to be directed properly. I want to train guys who understands football, guys that are willing to take risk and responsibility when needed. I don’t want to train cowards but players who have the courage needed to play football and enjoy it.

The coach also said something more about the plan for the upcoming training weeks before the second half of the season. – We will start the training process Friday morning. The first gathering is planned to be at the stadium. We will train twice everyday because I need to get a good picture of the players. After the first ten days we will move to Rovinj and later in Novigrad where we will play a preparation tournament.[:]