[:hr]Nakon nešto više od dva tjedna koliko je na kormilu Istre 1961, trener Panadić svakako može biti zadovoljan odrađenim poslom na čelu pulskog prvoligaša. Od samog početka priprema je trener postavio visoku razinu profesionalizma u radu i odnosu s momčadi, ali i javnosti. Uvijek dobre volje i za razgovor s navijačima i simpatizerima Zeleno-žutih, Andrej Panadić je u kratkom razgovoru podijelio svoje viđenje na dosad odrađeni posao.

– Ovaj prvi dio priprema je završio kako je i počeo. Dečki su bili angažirani, motivirani, pokazali su izuzetnu volju i želju za radom i napretkom. Što je najbitnije, igrači su tijekom svih ovih 15 dana bili na istom visokom nivou, nisu se nimalo štedjeli te su radili do maksimuma. Normalno je da je na pripremama teško, ali igrači ih moraju odraditi kao vrhunski profesionalci i moram istaknuti da su upravo tako i odradili i da su mi potvrdili i pokazali da su pravi profesionalci. Nahvalio je trener Panadić svoje dečke te se odmah osvrnuo na tri odigrane utakmice.

– Odradili smo tri utakmice protiv slabijih protivnika koje su više bile namijenjene za kondicijski aspekt priprema, ali uz određene zahtjeve u raznim sistemima igre. Meni je bilo bitno vidjeti kako će reagirati na zahtjeve koje sam od njih tražio, kako u fazi obrane, tako i u fazi napada, tranzicije iz napada u obranu i obrnuto. Mišljenja sam da su odradili dosta dobro, da je u tehničkom djelu bilo jako dobrih stvari, ali i stvari koje se ne bi trebale ponavljati. Dozvoljavam grešku i ne želim da moji igrači budu roboti jer su oni ljudi koji griješe. Zato i mogu raditi greške, pogotovo u fazi napada kada ih potičem da preuzimaju riziko. Bitno je da ne rade taktičke gluposti i upravo na tome moramo poraditi. Kaže trener i nadodaje. – Zbog visokog ritma treninga igrači nisu mogli biti u potpunosti svježi na utakmicama, ali me raduje što su u sve tri utakmice svi dečki dali svoj maksimum, kako i priliči jednom nogometnom profesionalcu.

Trener se dotaknuo i kadra odnosno pojačanja koja se očekuju. – Nedostaju nam dva, tri igrača čije dolaske čekamo. Međutim, jasno je kako nije ni malo jednostavno pronaći igrača u zimskoj stanci. Za nas bi bilo sjajno da uspijemo dobiti pokojeg igrača u idućih par dana. Vjerujem da ovi igrači koji su slobodni čekaju do zadnjeg trenutka nešto bolje, a ako im se izjalovi onda pristanu doći. To može biti dvosjekli mač jer ti igrači mogu doći u novu sredinu samo odraditi pola sezone, dok mi trebamo igrače koji će se boriti za klub, navijače i momčad. To je moja želja.

Dečki su u dosadašnjem djelu priprema radili po sistemu od dva dana uz po dva treninga dnevno te jedan dan s jednim treningom za rekuperaciju i aktivni odmor. Trener Panadić je otkrio njegov plan za nastavak priprema. – Sada je bitno da se igrači nakon dva dana odmora vrate u normalan ritam treninga. Što se nastavka priprema tiče, zadržat ćemo ritam rada, ali ćemo početi više kombinirati s drugim vježbama koje sadrže više sprinteva. Popodnevne treninge ćemo bazirati na igru i raditi na određenim situacijama koje možemo očekivati na utakmicama. Zaključio je trener.[:]