[:hr]Svoju petu utakmicu na klupi Istre 1961 će trener Andrej Panadić voditi u Splitu. Zeleno-žuti će u ponedjeljak gostovati kod Crvenih, a nešto više o toj utakmici je rekao pulski strateg koji vjeruje u dobar rezultat na trećem gostovanju proljetnog djela sezone. – Stanje u ekipi je jako dobro, pogotovo nakon utakmice s Dinamom odnosno nakon ovacija koje su moji dečki dobili kada je završila utakmica. Rekao je trener.

Dečki su na put krenuli oslabljeni, bez tri igrača koji moraju pauzirati zbog tri žuta kartona. Srećom, u ovom trenutku je ambulanta fizioterapeuta Marjanovića prazna, tako. – Zdravstveni karton je dobar i gotovo svi igrači su se vratili na teren i trenirali normalno. Na žalost imamo tri igrača na koje ne možemo računati protiv Splita, a uz to još ima igrača kojima prijeti treći žuti karton. To je međutim već ustaljena priča kod nas. Rekao je trener koji je otkrio koji igrači će ući u momčad umjesto kartonirane trojke. – U momčad ulaze Mišić, Bouhna u Đurić.

Zeleno-žuti su protiv Splita ove sezone odigrali dvije utakmice. Na Drosini je bilo 1:1, dok je u Splitu krajem kolovoza bilo 3:0 za Splićane. – Idemo u Split i tamo ćemo po prvi puta u drugom djelu sezone igrati na jednom terenu koji je travnat i dobar, na kojem će se moći igrati nogomet kako treba. Taj Split je protiv Dinama igrao slično kao i mi. Vidjela se disciplina i kompaktnost, organizacija igre, a isto kao i mi su stvorili dvije velike šanse. Veliki plus im je što imaju 15 bodova više od nas, a ići će na pobjedu jer im je cilj stići Hajduka. Zato mi se čini da će utakmica biti jako dobra i čvrsta. Rekao je Panadić koji je ujedno upozorio i na nekoliko igrača Splita. – Ima igrača na koje moramo obratiti posebnu pažnju kao što je npr. Bagarić. Za njih mogu reći da su stabilna ekipa s čvrstom obranom na čelu s golmanom Zagorcem, a u momčadi imaju nekoliko igrača koji su do nedavno igrali u Istri i vjerujem da će kod njih postojati dodatni motiv da se pokažu svojim bivšim kolegama.

Trener je za kraj otkrio koje ga stvari najviše muče, odnosno što će njegovi dečki morati promijeniti žele li do dobrog rezultata u Splitu. – U ovoj utakmici ćemo definitivno morati povećati posjed lopte, igrati okomitije i s dosta kretanja. Uz to moramo smanjiti pogreške koje nam se događaju kod pas igre. Ponekad su to pogreške kod najjednostavnijih paseva, ali je to možda bilo uvjetovano terenom pa ne mogu nikome zamjeriti.[:]