[:hr]Trener Andrej Panadić i dalje čeka svoju prvu pobjedu na klupi Istre 1961. Protiv Splita su Zeleno-žuti odigrali bez gotovo što je prema riječima trenera Panadića jedina pozitivna stvar koja se može izvući iz ove utakmice. – Split je jako dobra ekipa i to se vidi iz načina na koji igraju. Mi smo pak jedini način da pozitivno izađemo iz ove utakmice imali u stvaranju dva bloka. Znali smo da bi sigurno bili kažnjeni da smo se malo više otvorili jer imaju strašno brze igrače u napadu i individualce koji mogu riješiti utakmicu bez ikakvog problema.

Momčad Splita je bila nešto bolja od Zeleno-žutih, a bili su i bliže pobjedi. – Imali smo malo sreće, ali i Brkića koji je jako dobro branio. Rekao bih da možemo biti zadovoljni defenzivnim djelom i rezultatom, ali ipak nije to to. Kada dođemo do protivničkog gola onda ponestane sve snage. Izgleda kao da ponestane svake želje i htijenja da zabijemo gol, sve brzopleto odradimo, a kada je potreban dobar zadnji pas mi to odigramo krivo.

Panadić je na kraju konstatirao. – Defenzivno mogu biti zadovoljan. Split je imao svoje dvije, tri prilike koje su bile dobro izrađene, ali smo se uspjeli obraniti i to je jedino pozitivno što možemo izvući iz ovakve utakmice.[:]