[:hr]Polako se bliži utakmica 27. kola u kojoj će se na Drosini sastati Istra 1961 i Inter iz Zaprešića. Zeleno-žuti su u dobroj seriji i traže novu pobjedu kako bi preskočili momčad Slavena koja gostuje kod Hajduka. Dečki su u punom sastavu, nema kartoniranih i novih ozljeda te će se tako Zaprešićanima suprotstaviti u najjačem sastavu.

– U nedjelju je za nas jedna jako specifična i važna utakmica. Obećali smo borbu za peto mjesto i upravo zbog toga je ova utakmica protiv Intera jako bitna. Rekao je trener Istre 1961 Marijo Tot na uvodu u konferenciju za medije održane u petak na Drosini. – Želimo nastaviti s dobrim rezultatima s kojima smo započeli u drugom djelu i nastaviti s pobjedama. Utakmica s Interom je jedna vrlo teška utakmica protiv momčadi koja ima veću kvalitetu od onoga što u zadnje vrijeme pokazuju njihovi rezultati. Oni su u rezultatskoj krizi, a mi se iskreno nadamo da će se ta kriza nastaviti i nakon nedjelje.

Zeleno-žuti se od srijede u Štinjanu pripremaju za dvoboj s Interom i kako kaže trener Tot, itekako su svjesni važnosti utakmice. – Ekipa je svjesna važnosti utakmice i mjesta kojeg može dostići pobjedom. Zato se nadam da dečkima neće biti potrebna neka velika motivacija za ovu utakmicu. Itekako puno ćemo morati voditi računa na to da anuliramo kvalitete Intera koji u svojoj ekipi ima nekoliko jako kvalitetnih pojedinaca. Tu prije svega mislim na jednog od boljih strijelaca lige Jakova Puljića i na jednog vrlo potentnog i hitrog napadača Marka Kolara koji je počeo zabijati golove. Generalno ćemo trebati učiniti sve da odigramo utakmicu na razini koju mi možemo pružiti i tada možemo očekivati pozitivan rezultat.

Trener nije htio otkriti koji će igrači u nedjelju istrčati od prve minute, već je samo rekao kako sigurno neće biti Ivice Ivušića. Iako Ivica od početka ovog tjedna trenira pod punim intenzitetom, Tot je ipak odlučio kako će u nedjelju izostaviti iz ekipe svog prvog vratara koji će se u krug 18 igrača vratiti za sljedeću ligašku utakmicu. – Imali smo nekih manjih problema s bolestima pa nam je tako Prelčec preskočio nekoliko treninga. Do utakmice imamo još dva treninga pa je nezahvalno pričati o početnoj postavi, ali mogu reći da je plan istrčati s momčadi koja u tom trenutku može dati najviše. Rekao je trener i nadodao. – Inter je momčad koja se voli nadigravati i s te strane očekujemo jednu dobru utakmicu. Važnost ove utakmice je za nas velika, igrači su svjesni toga i zato moramo biti najbolji u pravo vrijeme, a to je nedjelja u 15:00 sati.[:]