[:hr]– Čeka nas jedna teška utakmica u trenutku kada imamo problema oko sastavljanja momčadi. Započeo je trener Istre 1961 Marijo Tot konferenciju za medije uoči utakmice 32. kola između Slaven Belupa i Istre koja će se u nedjelju u 17:00 sati igrati u Koprivnici. – S druge strane oni su u dobroj situaciji nakon pobjede nad Dinamom i remija u Splitu te će biti kompletni, dok ćemo mi biti nekompletni.

Trener je otkrio koga sve neće imati na raspolaganju za nedjeljni dvoboj. – Neće biti Žižića i Solomona zbog žutih kartona, Burića koji je ozlijedio rame na juniorskoj utakmici u srijedu, a vjerojatno niti Lucija koji je ozlijedio koljeno. Imat ćemo stoga vrlo mladu momčad, takvu da ćemo tražiti skupo prodavanje kože.

Na poziciju stopera će umjesto kartoniranog Žižića zaigrati Gojković, dok će se u prvu postavu vratiti i Goran Roce. – Imamo dovoljno igrača za popuniti praznine, ali je istovremeno i vrlo komplicirano složiti ekipu koja je već igrala zajedno. Pošto su juniori igrali u srijedu pokušat ćemo ih ne pretjerano opteretiti, ali ćemo ipak prvo morati izvidjeti njihovo stanje. U svakom slučaju imamo dovoljno odmornih i iskusnih igrača pa ćemo tako i složiti ekipu.

Trener je, prije nego što se osvrnuo na utakmicu sa Slavenom, otkrio kako će se od sljedećeg tjedna radu s prvom ekipom priključiti još četiri juniora. – U narednom razdoblju će nam se priključiti još četiri juniora koji će raditi s ekipom. Priključit ćemo tako desnog beka Dinu Radetića, veznjaka Paola Matteonija i još dva igrača o kojima još moramo pričati s voditeljem škole nogometa. Nadam se da će dečki kroz treninge zadovoljiti kriterije i da će se izboriti za minutažu do kraja sezone.

Tot se zatim osvrnuo na nedjeljnu utakmicu u Koprivnici. – U Koprivnicu idemo rasterećeni. S naše strane se može očekivati jedna tvrda i čvrsta utakmica uz koncentraciju do posljednje sekunde. Oni pak imaju problem jer su u 11 utakmica pobijedili samo jednom. Ipak, bit će kompletni, a kada su kompletni imaju pristojnu momčad na čelu s Heberom, Tadićem i Ivanovskim. Imaju i odličan vezni red sa Sorensenom, dok im se u zadnjoj liniji ističu ofenzivno orijentirani Purić i Melnjak. Kaže pulski stručnjak koji je ipak istaknuo jednog igrača iznad ostalih. – Heber im je dobar, meni jako drag igrač, lijevak koji im daje ton igri. Vrlo im je bitan i zato moramo pripaziti na njega, ali i na ove ostale koje sam spomenuo.

– Vjerujem da će oni igrati na posjed lopte uz visoki pressing i brze kontre. Momčad su koja teško daju golove, ali igraju kući i zato moramo biti pametni i napraviti plan kako bi izdržali sve njihove nalete. Mi ćemo s druge strane igrati svoju igru kojom možemo parirati svakome, ne samo Belupu, već i jačim momčadima. Zato ćemo igrati kao i do sada, uz dobru i kvalitetnu obranom i brzi izlazak preko bokova, ali i kroz kombinatoriku pokušati doći do završnice. Riječi su trenera Istre 1961.[:us]“In front of us is a very difficult match, especially now that we have a problem putting together a starting line-up,” said Coach Tot. He was speaking at a press conference leading up to the round of 32 match against Slaven Belupo, which will take place on Sunday at 5pm (local time) in Koprivnica. “On the other hand, they are in a good situation after getting a win against Dinamo and a tie against Split.”

Coach revealed which players will be available for Sunday’s game. “Unfortunately, there will be no Zizic and Solomon (because of yellow cards), Buric who suffered a shoulder injury in the junior’s game, and most likely Lucio who has a knee injury. Based on that, we will have a really young team for the upcoming game.

We are going to Koprivnica without pressure,” said Coach Tot about the upcoming game. “From our side, it can be expected that the match will be hard, and we will have to focus until the last minute of the game. The other team’s problem is that in 11 matches, they only won once. However, they will have all of their players available, and will be lead by Herber, Tadic and Ivanovski.”

I believe they will high pressure us and have fast counter attacks. That’s a team that has difficulty scoring, but they will be playing at home. That’s why we have to be smart and make a plan so we could endure their pressure.”[:]