[:hr]U press centru pulskog gradskog stadiona se u petak ujutro održala uobičajena konferencija za medije uoči ligaške utakmice, a pred novinare je stao trener Marijo Tot koji je najavio nedjeljni dvoboj sa Splitom. – Imali smo dvotjednu pauzu nakon teške utakmice s Dinamom s kojom smo bili zadovoljni igrom, ali ne i rezultatom. U međuvremenu smo imali i jaku prijateljsku utakmicu u Udinama gdje smo bez nekoliko važnih stožernih igrača bili jako dobri. Stoga mogu reći da u Split odlazimo s jednim velikim optimizmom. Kazao je trener Tot koji je svjestan kako njegova momčad neće imati nimalo laku zadaću u nedjelju. – Čeka nas jedna teška i neizvjesna utakmica protiv jedne, usudio bih se reći, jako dobre momčadi koja je vrlo nepredvidiva i ima svoju kvalitetu. Ipak, mi se nadamo da ćemo biti na nivou i da ćemo odigrati dobru utakmicu, a odigramo li kao u prethodnim kolima, onda možemo očekivati dobar rezultat.

Tot je skrenuo pozornost na nekoliko igrača Splita za koje smatra da su najveća opasnost u protivničkim redovima. – Ekipa Splita ima nekoliko dobrih i kvalitetnih pojedinaca o kojima ćemo morati voditi računa, a to su prije svega Pešić, Tomičić i Pavlovski. Ta njihova ofenzivna linija je vrlo neugodna. Oni nisu slučajno uzeli osam bodova u nastavku sezone, a jedino su u Koprivnici sretno osvojili tri boda, dok su u ostalim utakmicama zaslužili ono što su uzeli. Četvrta su ekipa po osvojenim bodovima u drugom djelu i prema tome im moramo pristupiti vrlo ozbiljno. Rekao je trener i misli usmjerio prema svojim dečkima. – S druge strane mi nekompletni odlazimo u Split što će za nas zasigurno biti otežavajuća okolnost. Nekoliko igrača ima problema s ozljedama pa tako uz duže odsutne Bertošu i Hadžića Gržan vrlo vjerojatno neće na biti raspolaganju, dok sigurno neće biti Ivušića i kartoniranog Rocea. Nakon dužeg izbivanja nam se vratio Valentino Stepčić, a iako još nije potpuno spreman za najveće napore, dovoljno je spreman da nam pomogne u nekom momentu. Mi u Split odlazimo skromno i ponizno, ali s jednom ambicijom koja je pobjeda.

Trener je nekoliko riječi rekao i o momčadi Splita. – Očekujem vrlo agresivnog domaćina koji zasigurno još više želi odmaknuti od Cibalije koja ima tešku utakmicu s Rijekom, bilo bodom ili tri. Splićani sada imaju vrlo težak raspored pa stoga ne vjerujem da će puno bodova skupiti u tim utakmicama. U ligi 10 jednostavno nema vremena za odmor i lako se može nanizati s porazima. Rekao je trener i nadodao. – Mi zato vrlo ozbiljno pristupamo ovoj utakmici, ali i onoj sljedećoj protiv Intera jer su to za nas utakmice istine u kojima moramo uzeti poneki bod kako bi što mirnije nastavili sezonu.[:]