[:hr]Zadovoljan je bio trener Marijo Tot koji je u nedjelju na Drosini ostvario svoj četvrtu pobjedu od kada je na klupi Istre 1961. Zeleno-žuti su odigrali još jednu zrelu utakmicu u kojoj su sjajnim blokom gotovo u potpunosti onemogućili napade gostiju, dok su prema naprijed propustili iskoristiti sve prilike koje su stvorili osim jedne, penal Rocea. – Očekivali smo jednu vrlo tešku utakmicu protiv momčadi koja gaji kvalitetan nogomet i koja ima ozbiljnu defenzivnu liniju. Mislim da smo bili puno bolji takmac od Intera, da smo cijelu utakmicu tražili prostore kako bi ih ugrozili i da smo puno puta bili u i oko 16 metara. Kako to obično biva kada nemaš dobru završnicu se događaju situacije da te suparnik može kazniti. U takvoj situaciji smo bili prošlo kolo u Splitu, a i sada u ovom kolu protiv Intera. Rekao je trener i nadodao. – To je naš veliki problem kojeg moramo riješiti za sljedeću sezonu kako bi bili mirniji i kako bi utakmice s ovakvom dominacijom mirnije privodili kraju.

Lijepa i vrijedna pobjeda koju je Istru 1961 gurnula na peto mjesto prvenstvene ljestvice. – Dobro se sjećam pressica prije odlaska u Vinkovce i Split na kojima su mi govorili da ako izgubimo da ćemo se boriti za ostanak u ligi. Ja sam i tada govorio, a i vidi se da nisam pucao praznim puškama, da će se ova ekipa do kraja boriti za to peto mjesto. Ona je sada peta s dva boda prednosti pred Belupom, ali s druge strane ipak ima još puno do kraja. Sigurno je da neće biti lako, ali mi smo si zacrtali cilj, želimo ga ispuniti i tako napraviti povijesni iskorak Istre 1961 u 1. HNL.[:us]Coach Tot was satisfied after Sunday’s game at Drosina, where he got his fourth win since coming to Pula. The Green and Yellows played another mature game, putting together clever plays without taking unnecessary risks. Unfortunately Istra missed most of their chances, but converted one on a penalty kick by Roce. “We expected this game to be hard, against a team that plays good soccer and has a really good defense. I think we were much better than Inter, and in the end proved it by scoring a penalty kick,” said Coach Tot.

This important win earned Istra the 5th place ranking. “I remember very well the press conference before going to Vinkovci and Split, where everyone was saying that we would lose and would end up fighting for 9th place. Even then, I said that this team would fight for 5th place,” said Coach Tot. “Now, the team is 5th and is two points ahead of Slaven Belupo. However, there are still a lot of games left. It won’t be easy, but we set a goal for ourselves that we want to achieve, and by doing that we will make a historically significant step for NK Istra in the Croatian football league.[:]