[:hr]Na uobičajenom druženju s novinarima po okončanju susjedskog derbija, domaći strateg bio je puno zadovoljniji od svog kolege na gostujućoj klupi.

Trener Tot mogao je biti zadovoljan nakon svog prvog susjedskog derbija na klupi Istre 1961. – Izuzetno smo zadovoljni što smo otkinuli dva boda Rijeci. Borili smo se za sebe i svoju momčad, pošteno i korektno. Rijeka je u većem dijelu utakmice bila apsolutno bolji protivnik, to moram reći, ali to smo i očekivali. Jedino na ovaj način smo mogli uzeti bod, borbenošću i momentima pokušajem igre. U prvom djelu utakmice smo izgledali jako slabo i nismo uspjeli parirati protivniku u niti jednom djelu terena. U nastavku je bilo bolje, ali mi se isto čini da je pritisak Rijeke malo popustio, pravi pritisak. Iako, u drugom djelu su stvorili puno prilika. Rekao je trener Tot i nadodao. – Bio je to jedan lijepi nogometni događaj. Na kraju se oni izišli nezadovoljni, a mi zadovoljni.

Nažalost, zbog ozljeda su igru morali napustiti Goran Roce i Nikola Žižić. – Roce je ozlijedio aduktor, a Žižić koljeno i to su bile izmjene koje nikako nismo planirali napraviti. Zaključio je Tot.[:]