[:hr]Nogometaši Istre 1961 i Cibalije će u petak u 18 sati na Drosini otvoriti 33. kolo MaxTV Prve lige. Važna je to utakmica za obje momčadi jer s jedne strane Zeleno-žuti traže prekid niza od tri poraza, a s druge Vinkovčani važne bodove u borba za ostanak u ligi. Utakmicu su najavili trener Marijo Tot i kapetan momčadi Goran Roce. – Čeka nas utakmica protiv Cibalije koja je u ovom trenutku u jednoj dobroj seriji i žele prije kraja prvenstva osigurati deveto mjesto kako bi izbjegli direktno ispadanje. No, naše su ambicije pobijediti ovu utakmicu, kao što je bilo i prije 10 kola kada smo igrali kod njih i gdje smo pokazali da smo bolja ekipa. Ovaj put će utakmica biti psihološki drugačija nego inače jer za njih nosi veliki ulog, a za nas ipak manji. Međutim, mi smo spremni i želimo pobijediti kako bismo prekinuli negativni niz od tri poraza.

Trener Tot je u Koprivnici morao “krpati” momčad zbog velikog broja izostanaka. Za ovu utakmicu to ipak neće biti slučaj. – Na raspolaganju imamo sve igrače i dobru situaciju za razliku od prošle utakmice kada smo imali groznu situaciju. Ovu utakmicu će iznijeti naš “dream team” s dodatkom nekih igrača koji će pomoći u određenim djelovima utakmice. Ovo je jako bitna utakmica za naš klub i zato možete očekivati najjaču postavu. Rekao je trener i misli usmjerio prema rak rani njegove momčadi, neefikasnosti. – Problem realizacije nas muči cijelo vrijeme i to unosi određenu nervozu u naše redove, kako u igrače koji igraju, tako i u trenere koji su sa strane. Međutim, mislim da ćemo taj problem riješiti i da ćemo u ova zadnja četiri kola biti efikasniji. To je nužnost u ovakvim utakmicama.

A jedan od igrača koji će biti zadužen za postizanje golova Vinkovčanima bit će Goran Roce, požrtvovni kapetan Istre 1961 i ljubimac pulske publike koji se osvrnuo na protivničku momčad. – Njih su zadnje utakmice digle, pogotovo dolaskom novog trenera Bartulovića koji poznaje mentalitet, a ujedno je odigrao puno utakmica u toj sredini. Podigao im je agresivnost i dao vjeru da mogu dohvatiti to deveto mjesto. Sigurno je da nam neće biti lako jer očekujemo njihovu agresivnu igru, ali su isto tako agresivno krenuli i u Vinkovcima pa smo ih smirili našom mirnom igrom i sigurnim pasom. Nadam se da će tako biti i ovdje. Rekao je kapetan, a kako će točno biti provjerite danas u 18 sati na Drosini. Vidimo se![:]