[:hr]Debi trenera Marija Tota nije mogao proći bolje. U dobroj utakmici su njegovi igrači uspjeli umrtviti napad Lokomotive i do kraja zadržati minimalno vodstvo do kojeg su došli u 30. minuti iz penala preko Rocea. Oko 1000 gledatelja je moglo vidjeti čvrsto i borbeno prvo poluvrijeme, ali i puno otvoreniju igru u drugom poluvremenu. Trener Tot nije mogao računati na Ristu Mitrevskog koji se ipak nije uspio oporaviti i spremiti za nastup. Isto tako na tribini su zbog ozljeda ostali i Valentino Stepčić i Mateo Bertoša. Svoje prve minute u dresu Istre je pak odigrao Antonio Pavić koji je zaigrao na mjestu Bertoše, dok je stopersku poziciju umjesto Mitrevskog zauzeo Gojković.

Prva ozbiljnija situacija pred golom Lokomotive dogodila se u desetoj minuti kada je Roce iz slobodnog udarca loptu poslao pored gola. Iz slične situacije su i gosti svoj prvi udarac na gol Istre imali u 18. minuti. Grezda je međutim loptu poslao ravno u ruke Ivušiću. Puno borbe, ali malo igre rezultiralo je i malim brojem prilika. Jednu od tih imao je Gržan u 29. minuti kada je probio po sredini i pucao, a Kolinger je rukom zaustavio loptu koja je išla prema golu. Sudac je pokazao na bijelu točku, a jedanaesterac je realizirao Roce.

Istra se disciplinirano branila i protivniku zatvarala sve puteve prema golu Ivušića. Iako su Zagrepčani pokušavali probijati po bokovima, Pavić i Roce na lijevoj te Miloš i Gržan na desnoj strani su napravili odličan posao. Jedinu priliku su tako igrači Lokomotive do kraja prvih 45 minuta imali preko slobodnog udarca, ali je Bočkaj bio neprecizan. Za Zeleno-žute su pak dvije prilike u jednoj minuti stvorili Gržan i Žižić. Gržan je u 32. minuti nakon solo prodora pucao u blok, a iz kornera koji je uslijedio je Žižić pucao preko gola.

Nastavak susreta ponudio je puno više, a oko 1000 gledatelja na Drosini je moglo vidjeti uzbudljivih 45 minuta u kojima nije nedostajalo uzbuđenja. Na obje strane se otvaralo puno više prostora, a samim time su napadi i prilike postale brojnije. Prvi koji je “zakuhao” dobru akciju za Istru 1961 bio je Lucio koji je u 53. minuti ubacio za Solomona, ali naš je napadač glavom pucao preko gola. Samo dvije minute kasnije u najboljoj prilici na utakmici za Lokomotivu našao se Mihaljević. Gojković je nespretno izgubio loptu kao zadnji igrač i tako gurnuo napadača Zagrepčana u matnu situaciju koju je srećom po Zeleno-žute spasio odlični Ivušić pravovremenim istrčavanjem.

Sredinom drugog poluvremena su gosti postajali sve opasniji te su u 15-ak minuta brzim akcijama uspjeli stvoriti nekoliko opasnih prilika preko Šunjića i Grezde te pred kraje utakmice Bočkaja. U sva tri navrata se ipak uspjeli spriječiti blok Istre i Ivušić. S druge strane su za Istru 1961 udarcima bez učinka prijetili Solomon i Pavić. Zeleno-žuti su do kraja susreta uspjeli odoljeti naletima Lokomotive i na konto dodati vrijedna tri boda.[:]