[:hr]Dario Tomić kapetansku je vrpcu na jednu utakmicu morao predati Vanji Iveši. Lijevi bek Istre 1961 je naime zbog problema s aduktorom morao preskočiti utakmicu s Osijekom, a vrpcu dati iskusnom vrataru Zeleno-žutih. Međutim, problem s aduktorom je riješen te je Tomić tijekom cijelog tjedna trenirao bez poteškoća što ujedno znači i njegov povratak u prvu momčad za subotnju utakmicu s Interom.

– Utakmica će biti zahtjevna, to je sigurno. Inter je dobra momčad, ali mislim da ih se ne moramo bojati jer ipak oni nisu u rangu ekipa iz vrha. Zato ćemo tražiti našu šansu za dobru utakmicu na gostujućem terenu jer želimo konačno odigrati dobru utakmicu vani i pobijediti. Kaže Tomić koji se ujedno prisjetio i utakmice petog kola s Interom na Drosini. – Bila je to slaba partija s malo prilika s jedne i druge strane. Umrtvili su nas pa se tako većinom igralo na sredini terena. Mislim da će sada utakmica biti malo drugačija. Igramo napadački te se nadam da ćemo znati iskoristiti naše prilike.

Na prvenstvenoj ljestvici Istru i Inter dijeli jedan bod. Zeleno-žuti su na petom mjestu sa 17 osvojenih bodova, dok su Žuto-plavi šesti s bodom manje. – To je vrlo važna utakmica za nas i za njih i zato očekujem da će biti teško. Oni su igrali doma s Dinamom i Rijekom te nisu izgubili i to nešto pokazuje. Imaju čvrstu obranu i vrlo su opasni u kontrama. Krilni napadači su im jako brzi, Nestorovski je odličan igrač i pravi strijelac pa će tako naša obrana imati puno posla. Bod me ipak ne bi zadovoljio jer su nam tri boda jako bitna.

Rekao je Tomić koji se osvrnuo i na promjenu sustava kod novog trenera. – U ova tri tjedna smo uspjeli pohvatati dosta trenerovih zamisli. Iako je bilo grešaka na utakmici s Osijekom, siguran sam da će već u subotu biti puno bolje.[:]