[:hr]Nogometaše Istre 1961 do susreta s Dinamom dijeli jedan dan u kojem će odraditi još jedan trening. Ovoga puta će umjesto u Štinjanu, svoj posljednji trening prije utakmice odraditi na Drosini i to na večer pod reflektorima. Svoj komentar i očekivanja s nedjeljne utakmice s Dinamom je javnosti podijelio Goran Tomić, trener Istre 1961.

– Iskreno, s nestrpljenjem iščekujemo utakmicu s Dinamom. Za te utakmice se trenira, za te utakmice se postaje nogometašem i tako da stvarno svi željno iščekujemo početak. Ekipa je u dobrom stanju i mislim da smo dobro odradili ovaj tjedan i u momčadi vlada jedna pozitivna atmosfera. Na žalost imamo manjih problema s ozljedama tako da Stepčić ne konkurira za nastup, Mišić je van treninga zbog ozljede, a u četvrtak se na treningu i Collins ozlijedio. Vidjet ćemo što će biti s njim. Svi ostali su spremni. Rekao je trener i nadodao. – Dolazi nam najjača ekipa u ligi i tko god istrčao za njih u nedjelju sigurno to zaslužuje. Zato mi ne trebamo razbijati glavu oko toga hoće li biti u momčadi neka zamjena ili svi iz udarne postave. Kako bilo, mi nećemo istrčati na teren s bijelom zastavom jer je svaka utakmica prilika za osvajanje bodova, a tako mi vidimo i ovu utakmicu. Recept za igranje protiv Dinama je da se maksimalno podigne agresivnost, ono što od prvog dana naglašavam.

Trener je pojasnio o kakvim ozljedama se radi kod Mišića i Collinsa, desnog i lijevog beka Zeleno-žutih. – Mišić ima problema sa zglobom, dok je Collins dobio udarac u zglob tako da će preskočiti koji trening. Za sada jednostavno nemamo opcija za nešto izmisliti što se tiče lijevog boka. Bouhna normalno trenira i mislim da će on igrati protiv Dinama, s maskom ili bez.

– Bilo koja ekipa koja dođe u Pulu mora znati gdje je došla. Zato želim protiv svakog protivnika, a isto tako i protiv Dinama, da moji igrači igraju na rubu faula. Uz publiku iza sebe mislim da je to jedan od glavnih načina na koji se mogu uzimati bodovi. Mi u ovom trenutku gledamo sami sebe, želimo biti što bolji i napredovati iz utakmice u utakmicu i mislim da će rezultat doći sam po sebi. Nakon onakve predstave u Vinkovcima očekujem još jedan korak naprijed u formi ekipe. Kaže Tomić.

Momčad Splita je prošlog tjedna dobrano namučila Dinamovce koji su na kraju slavili s minimalnih 1:0. – Mislim da Split igra defenzivnije nego što igramo mi, a to se vidjelo i na utakmicu protiv Cibalije kada su Vinkovčani praktički imali stalno loptu u nogama. Ne želim igrati takvu vrstu nogometa, ali opet želim pokušati pronaći neke svoje šanse. Rekao je trener Istre 1961 i par riječi nadodao o sljedećem protivniku. – Očekujem rasterećeni Dinamo s puno samopouzdanja koji kada igra rasterećeno, onda igra najbolje. Međutim, njihova igra će ipak ovisiti i o našoj igri. Zaključio je strateg pulskog prvoligaša.[:]