[:hr]Reprezentativna pauza vrijeme koje treneri iskoriste kako bi odmorili svoje igrače, ali i napravili ciklus treninga za dodatno uigravanje i pripremanje za nastavak prvenstva. Na red u prvenstvenim stankama dođu i analize prethodnog razdoblja. – Sve u svemu, kada gledamo ovaj ciklus utakmica, mislim da možemo biti zadovoljni stanjem u kojem se trenutno nalazimo. Izuzetno je teško bilo napraviti nešto nakon toliko dugog niza bez pobjede i negativne klime u kojoj je bio klub kada sam stigao. Međutim, uložili smo stvarno ogromnu dozu energije i truda kako bi sve to okrenuli. Nakon uvodnih prvenstvenih poraza od Osijeka i Rijeke je bilo jako važno stabilizirati ekipu da ne bi krenula prema dolje i mislim da smo to uspjeli dobro napraviti. Rekao je trener koji je otkrio kako je jako važna bila reprezentativna pauza koja mu je omogućila da dodatno uigra i stabilizira momčad. – Čekali smo tu pauzu kako bi odradili kvalitetan mikro ciklus pa da krenemo prema gore. U tih zadnjih pet utakmica od prošle reprezentativne pauze do ove smo napravili evidentan iskorak u kvaliteti igre i fizičke spreme i mislim da s time možemo biti izuzetno zadovoljni. Normalno da je poraz od Rijeke malo pokvario ukupni dojam, ali opet smatram da se treba gledati malo duže razdoblje tako da ta utakmica neće pokvariti sliku tog iskoraka i odvajanja od dna tablice.

Trener Tomić i njegovi igrači su taj ciklus od pet utakmica odradili uz tri pobjede, remi i poraz u utakmicama s Interom, Splitom, Neretvancem, Osijekom i Rijekom. Pred Zeleno-žutima je nova reprezentativna stanka nakon koje slijedi novih pet utakmica. Ovaj put će dečki igrati protiv Lokomotive, Hajduka, Splita u Kupu te Slaven Belupa i Cibalije. – Počevši od sljedećeg tjedna, pred nama je sličan ciklus teških utakmica vani i kod kuće. Mi prvnestveno gledamo sebe kako bi napredovali kao ekipa i to je put kojim smo krenuli. Meni je bitno da svaki put vidim jedan novi iskorak, tako da to očekujem i tom sljedećem ciklusu utakmica, da se potvrdimo kao jedna ozbiljna ekipa koja teško gubi i koje se predstavlja kao tvrd orah svim ekipama. Naravno da očekujem i da prođemo u Kupu. Kaže Tomić i rezimira misao. – U sljedećim utakmicama želim potvrdu dobrih igara.

– Ekipa od početka sezone i ova sada su dvije totalno različite ekipe. Mislim da smo sada postali jedna ozbiljna ekipa koju respektiraju svi u Hrvatskoj. Međutim, siguran sam da imamo još prostora za napredak u svim segmentima igre, i kada imamo loptu, i kad se branimo. Najvažnije je raditi i siguran sam da ćemo, kako sezona bude odmicala, biti sve bolji i bolji. Rekao je Tomić koji nije htio istaknuti pojedinca, već je istaknuo kolektiv i važnost odlične atmosfere koja trenutno vlada u svlačionici. – Ovo što smo do sada napravili smo napravili kao tim, kao ekipa. U svlačionici vlada ogromno zajedništvo i jedna izuzetno pozitivna atmosfera. Čak mislim da su dečki u utakmici protiv Rijeke bili i pre više nabrijani, više nego što su inače. Cijela ta odlična atmosfera mi je zalog za pozitivnu budućnost i zato ne bih nikoga od igrača posebno isticao jer, počevši od najmlađega pa do najstarijeg, nema nikakvih iskakanja iz kolosijeka. Svi rade 100% i grupa je ta koja je izvukla ovaj rezultat.

Iako ima puno posla oko prve momčadi, trener je istaknuo kako je dobro upoznat i s radom škole nogometa koja ove sezone bilježi jako dobre rezultate. – Kako sam kratko vrijeme tu normalno je da sam stavio naglasak na prvu ekipu jer je stvarno jako puno posla. Međutim, primam sve informacije iz mlađih uzrasta i pratim sve što se događa. Izuzetno mi je zadovoljstvo da škola nogometa napreduje velikim koracima i to je sigurno zalog za budućnost. Neki igrači iz juniora će biti priključeni već na sljedećem treningu, a u budućnosti ću priključivati i ostale mlade igrače da osjete kako je to biti s prvom ekipom. Na njima je pak da nastave raditi.

Zeleno-žuti će u subotu ugostiti momčad Udinesea. Jaka provjera protiv momčadi iz talijanske Serije A odlično će poslužiti treneru za pripremu gostovanja kod Lokomotive. – Plan je da se protiv jedne ozbiljne momčadi kao što je Udinese pripremimo za Lokomotivu i isprobamo razne stvari koje ćemo iskoristiti sljedeće subote. Rekao je trener koji je za kraj nadodao par riječi o zdravstvenom stanju svoje momčadi. – Bertoša i Paracki imaju manjih problema s ozljedama i dok će Bertoša vjerojatno propustiti utakmicu s Udineseom, bi Paracki trebao biti u sastavu. U subotu će minutažu dobiti i Brazilac Jonas pa da i njega vidimo na djelu.[:]