[:hr]– Ispred nas je izuzetno bitna utakmica. Slična najava kao za prošlu utakmicu s Cibalijom. U tom rangu važnosti rekao bih. Mi smo u potpunosti okrenuti tom susretu jer mislim da se tu lomi sezona. Mi ćemo napraviti sve da pobijedimo i uz odličnu atmosferu u svlačionici jedna čekamo subotu. Rekao je za početak trener Tomić koji će sa svojom momčadi u subotu u 15 sati dočekati ekipu Splita. Utakmica će se igrati po teškom terenu, što na žalost i nije neka novost za pulski nogomet, ali će neovisno o tome Zeleno-žuti tražiti važnu pobjedu i tri boda. – Teren će biti težak i to je svima jasno, ali kakav je da je, mi moramo pobijediti.

Tomiću se na raspolaganje vraća Mateo Bertoša koji je sanirao ozljedu mišića i koji će konkurirati za sastav. – Kadar je manje više isti kao i za utakmicu s Dinamom samo što se vraća Bertoša. Trenutno skoro sve ide po planu, a jedino su nam vremenske prilike malo otežale situaciju. Cijeli tjedan smo trenirali na umjetnoj travi i na kraju nismo uspjeli osjetiti pravu travu. Rekao je trener i istaknuo kako je bio vrlo zadovoljan defenzivnom igrom protiv Dinama. – Jako sam zadovoljan jer smo utakmicu odigrali na visokom nivou. Taktički je to s naše strane bila vrhunska utakmica, do najmanjih detalja. Mislim da je to neka linija i razina igre ispod koje ne smijemo ići i upravo tako zamišljam svoju ekipu kada se brani.

Zeleno-žuti su u sklopu 8. kola visoko slavili u Splitu s 3:0, ali su se “Crveni” na neki način revanširali i izbacili Puležane iz Kupa. Prisjetio se trener Tomić i te utakmice odigrane prije točno mjesec dana na pulskom gradskom stadionu. – Mislim da se ono što se dogodilo u Kupu dogodilo zbog utakmice koju smo tri dana ranije igrali protiv Hajduka na Drosini. Igrati utakmicu u onakvom blatu je bilo pre iscrpljujuće za moje igrače koji se do Splita nisu uspjeli oporaviti. Sada sam siguran da bi mi tu utakmicu dobili da smo imali više vremena za odmor i pripremu, a na kraju krajeva u 90 minuta nismo izgubili.

Trener je za kraj nadodao. – Utakmicu u Splitu smo odigrali vrhunski. Tada smo mogli i odigrati nešto, ali na ovakvom terenu na Drosini to će biti moguće. Kako pobijediti? Nije bitno, samo je bitno pobijediti i pobjeći na velikih 11 bodova od dna tablice. Od protivnika očekujem da će biti strpljiv i da će čekati na svoju priliku.[:]