[:hr]Debi Gorana Tomića završio je podjelom bodova. Na utakmici protiv Lokomotive pred nešto više od 1000 ljudi Zeleno-žuti su poveli pogotkom Solomona u 27. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Radonjić u 72. minuti susreta.

Tijekom većeg djela susreta su Zeleno-žuti prepustili terensku inicijativu nogometašima Lokomotive koji su stvorili niz dobrih gol prilika. Nisu im međutim Zeleno-žuti ostali dužni, a iako su stvorili manje prilike, svakako su bile bolje od onih nogometaša Lokomotive. U prvih pola sata su momčadi konstantno vršile presing na protivničke obrane, stvarali prilike i igrali vrlo aktivni nogomet s puno trke. Prvi je zaprijetio Roce nepreciznim udarcem, dok su gosti uzvratili dvjema prilikama Ivanušeca. Nakon zaista lijepe akcije Istre i slabe završnice Bouhne, gosti us stvorili do tada najbolju priliku kada je Iveša spasio svoj gol u matnoj situaciji Marića.

Vodstvo Istre stiglo je u 24. minuti kada je Zagorac slabo reagirao na izbijenu loptu koja je na kraju stigla do Solomona, a napadač Istre je u svom premijernom nastupu za Zeleno-žute zabio gol za veliko slavlje na tribinama pulskog stadiona. Do kraja poluvremena su još Bouhna i Stepčić prijetili na strani Istre, a Ćorić na onoj Lokomotive, bez učinka.

U nastavku susreta su gosti još izraženije došli do posjeda i dominacije, a trener Tomić je svoju šansu odlučio tražiti preko kontre. Stvorili su ih njegovi igrači solidan broj, ali ih ipak nisu uspjeli iskoristiti. Možda je najbolju priliku u drugom poluvremenu imao Bouhna koji nije iskoristio odličan ubačaj Gržana u 51. minuti. Još je u dva navrata Stepčić prijetio udarcima, ali su se oba puta spriječili blok gostiju i nepreciznost. S druge strane su gosti bili ti koji su diktirali ritam igre, pleli mrežu oko Iveše i na kraju stigli do izjednačenja u 72. minuti. Ubačaj s desne strane je iskoristio Radonjić koji je glavom pucao neobranjivo za Ivešu. Iako su gosti često bili na rubu kaznenog prostora Zeleno-žutih, nisu uspjeli svladati vrlo dobrog Ivešu.

Svoju prvu utakmicu u dresu Istre je odigrao Theophilus Solomon koji se na žalost ozlijedio pa je morao napustiti igru već u 37. minuti. Svoju jubilarnu stotu utakmicu u dresu Istre 1961 je odigrao Goran Roce kojemu čestitamo i zahvaljujemo na svemu što je napravio u zeleno-žutom dresu.[:]