[:hr]Jedan od igrača koji se istaknuo svojim nastupima na gostovanjima kod Cibalije je svakako Tome Kitanovski, Makedonac u redovima Istre 1961 koji je u 14. ovosezonskom nastupu zabio svoj drugi pogodak. Upisao se Tome i u asistente kada je preciznom loptom pronašao Gotala. – Ta Slavonija nam vjerojatno odgovara, hrana i sve, haha. Našalio se Tome i nastavio u nešto ozbiljnijem tonu. – Trener nas je postavio u formaciju kojom mislim da smo uspjeli iznenaditi Cibaliju, a sama činjenica da je nakon 25 minuta bilo 3:0 za nas mislim da dovoljno govori. U drugoj utakmici su obje ekipe doživjele puno promjena, a prekretnica je možda bila promašena prilika Cibalije i stativa koju su pogodili jer smo mi ubrzo nakon preokrenuli. Mislim da smo s te dvije utakmice pokazali veliko zajedništvo svlačionice i pravi karakter, a pobijediti prvo s visokih 4:1 i zatim ući u 1/4 finala Kupa nije slučajnost.

Tome se iskazao lijepom asistencijom i još ljepšim golom. – Jako sam zadovoljan, ali iskreno još žalim za onom prilikom za naš peti gol. Najbitnije je da smo pobijedili, a zadovoljstvo je tim veće što sam i sudjelovao s golom i asistencijom. Prekrasnim golom za kojeg Tome kaže da mu nije prvi. – Sličan gol sam zabio dok sam igrao u Pelisteru. Kako bilo, zadovoljan sam, ali to sigurno nije kraj. Atmosfera je nakon ove dvije utakmice na još većem nivou. Rekao je Kitanovski i nastavio. – Počeli smo se spremati za Hajduk i mogu reći da jedva čekamo tu utakmicu. Isto tako jedva čekamo i neke novosti oko kluba da vidimo što će biti sa svime. Mi naš dio radimo i vidjet ćemo kako će se sve završiti.

Tome je nekoliko riječi posvetio našem sljedećem protivniku, splitskom Hajduku koji je nakon prošle utakmice ostao bez glavnog trenera. – Ta situacija nije ni dobra ni loša. Veliki su klub, imaju odlične pojedince u momčadi i dobro znamo da će nam biti teško, neovisno o tome budu li postavili trenera do naše utakmice ili ne. Njima se dogodio taj poraz doma od Rudeša, ali u nedjelju će to biti u potpunosti drugačija utakmica. Kaže Tome i za kraj se zahvaljuje navijačima na podršci. – Podrška navijača nam znači jako puno. Kada smo se vratili iz Vinkovaca su nas Demoni dočekali na stadionu i svi smo stvarno bili iznenađeni jer nitko od nas to nije očekivao. Prepoznali su naš trud, vidjeli da u igračkom kadru ima kvalitete te im možemo zahvaliti na tome. Nadam se da će nam i protiv Hajduka dati takvu podršku.[:]